Kielégítő vk–szereplés a vívók részéről
Utoljára módositva: 2014-01-20 14:57:39

Amalia Tătăran párbajtőrvívó jó teljesítménnyel a 22. helyen zárt Mödlingben, míg a még 15 éves Bodó Benjámin első világranglistás pontjait szerezte meg az ausztriai világkupa–viadalon.

Amalia Tătăran

Nem jutott a legjobb tizenhatba mödlingi junior korosztályos világkupán Amalia Tătăran, a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívója, de felkészítője, Csiszár Ferenc érdemes edző mégis elégedett tanítványa teljesítményével. A szakvezető azt mondta, Amalia sokkal összeszedettebben küzdött, és egy visszaszúrás döntötte el a 32-es főtáblán rendezett asszót. A szatmári lány a finn Syvala Ilona elleni 15–10-es siker után összetalálkozott a lengyel Barbara Rutz-cal, akit a csoportkörben 5–4-re vert meg. Ezúttal is szoros volt a meccs, 14–14-nél viszont a lengyel ellenfél kivédett egy támadást és visszaszúrt, ezzel eldöntötte a továbbjutást. Így Amalia a négy pontot érő 22. helyen zárt, ezzel kicsit visszacsúszott a korosztályos világranglistán, a 7-ről a 11-re.

„Sokkal jobban vívott Amalia, mint az eddigi versenyeken, hiszen nem kapkodott, nyugodtan vívott. Egy balszerencsés támadáson múlt a továbbjutás. Minden estere ezt a jó formát tovább kell vigye, ugyanis február első hétvégéjén Budapesten felnőtt Grand Prix-n lép majd pástra, és az ottani eredmény nagyon sokat számíthat” – mondta Csiszár, aki tavaly Szatmár megye legjobb edzője volt, míg tanítványa harmadik alkalommal nyerte el a megye legjobb sportolójának járó elismerést a Szatmár Megyei Sport– és Ifjúsági Igazgatóságtól.

A mödlingi női párbajtőrvívó egyéni küzdelmekben pástra lépett Sandra Pop is, aki a 146. helyen zárt a 150 fős mezőnyben.

Bodó Benjámin

Remekelt a juniorok között a tőrvívó Bodó Benjámin is. A 16. születésnapját január 31-én ünneplő szatmári srác első világranglistás pontjait szerezte meg az elmúlt hétvégén. Élete második junior korosztályos világkupa–viadalán (korábban 2012 novemberében, Pozsonyban a 145. lett) a 43. helyen zárt, de ha megszűrnénk a 16 éven aluliak eredményeit, akkor Bodó lenne a negyedik. A Lengyel Éva, File Attila, Izsáki Arnold edzőhármas által felkészített tőrvívó a 64-es főtáblán a 18 évhez közelítő olasz Alessandro Macitól kapott ki. „Sokkal rutinosabb volt az ellenfél, ez döntött a kettejük asszójában” – magyarázta Izsáki.

Bodó csapattársa, a 18 éves Bogdan Dascălu egy jó csoportkör után (4 győzelem és két vereség) túlzottan ellazult a főtáblás meccsen, és egy kanadai ellenféltől kikapva a 65. helyen zárt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:20
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 23.
Irigylésre méltóan sok energiája van, senki és semmi nem tartóztathatja fel, ha valamit a fejébe vesz, márpedig ma tele van jobbnál jobb ötletekkel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...