Kiértékelték az első Baba-mama Börzét
Utoljára módositva: 2014-05-12 10:13:31

Néhány héttel ezelőtt igen nagy érdeklődés mellett zajlott az első nagykárolyi Baba-mama Börze, amit a helyi Pro Villa Karul Egyesület égisze alatt ténykedő Baba-mama Klub szervezett. Ezúttal kiértékelték a rendezvényt és levonták a következtetéseket.

 

Eltelt pár hét az első Baba-mama Börze óta. Ebben az időszakban az esemény két fő szervezője, Gindele Enikő Andrea és Székely Réka, megkérdezve az alkalmon részt vevő anyukák véleményét, levonta a következtetéseket, és kiértékelte a rendezvényt. A börze céljáról, annak sikeréről és hasznosságáról, valamint a folytatásról kérdeztük őket.

„A Baba-mama Börzét azzal a céllal indítványoztuk, hogy egyfelől lehetőséget és helyet biztosítsunk a szülők számára gyermekeik kinőtt ruháinak, játékainak, kellékeinek az értékesítésére, csereberéjére, másfelől pedig lehetőséget adjunk az újonc szülőknek az olcsó gyerekholmikhoz való hozzájutáshoz. Amikor a börze szervezésének az ötlete felmerült, tartottunk attól, hogy lesz-e érdeklődés, hogy az anyukákban nem ébreszt-e félénkséget, esetleg szégyenérzetet kiállni és eladni, csereberélni gyerekeik használt dolgait, ugyanakkor hogyan fogadja majd a város lakossága egy ehhez hasonló börzének az ötletét. Elmondhatjuk viszont, hogy igen pozitív visszhangja volt a rendezvénynek, az érdeklődés is jóval elvárásaink fölött volt és amit mindenképpen kiemelnénk az a városunk, környezetünk hozzáállása, hiszen bármerre, bárkihez fordultunk segítségért, kivétel nélkül pozitív viszonyulásra és segítőkészségre találtunk. Ezért igazán hálásak vagyunk és külön köszönetet szeretnénk mondani mindenkinek, aki támogatta a munkánkat. Főtámogatónknak, a Digitalis Gyógyszertárnak, a HOKI-DECOM és a Retro-Libris Kft.-nek, Gödri Rékának és a Wrapmama’s Shop-nak, Botos Ferencnek és a Creatii publicitare Kft.-nek, a Caritas Szervezetnek, Papp Zsoltnak és az Union Glass Kft.-nek, Poósz Szabolcsnak és a Novecom Kft.-nek, a Headbanger’s Caffe-nak, Gindele Imrének, illetve a Simion Barnutiu Szakképző Líceumnak, Süveg Leventének, Héb Ildikó, Márkus Katalin és Sopronyi Orsolya óvónőknek, Koncz Rékáéknak és nem utolsósorban a családtagoknak az önkénteskedésért és különböző közbenjárásukért” — mondta Gindele Enikő Andrea.

A folytatással kapcsolatban, Székely Réka a következőket nyilatkozta: „Lesz folytatás, hiszen a börzén részt vevő anyukák véleménye és a többi visszajelzés alapján azt a következtetést vontuk le, hogy sikeres volt a börze, ugyanakkor már ott a helyszínen is nagyon sokan kérdezték, hogy mikor lesz a következő alkalom. Erre a válasz az, hogy augusztus vége, szeptember eleje merült fel lehetséges időpontként és valószínű, hogy vasárnapi napon szervezzük majd. Nekünk viszont előbb el kell gondolkodnunk, hogy hogyan is kellene ezt tovább szervezni, megpróbálni kiküszöbölni az elmúlt börze szervezési bakijait, átgondolni a rendezvény jogi hátterét, és arra fókuszálni, hogy milyen irányba fejlesszük, vigyük tovább ezt a rendezvényt. Figyelembe kell vennünk, hogy a börze jogi hátterét a PRO VILLA KARUL Egyesület biztosítja, mely egy nonprofit egyesület. Ennek keretén belül működik a nagykárolyi Baba-mama Klub is, és fontos szempont az is, hogy összehasonlítva mondjuk a debreceni bababörzével, amit egy ebben jártas, profitorientált cég szervez, míg a nagykárolyi börze az önkénteskedésen alapult. Ezen a területen mi, szervezők teljesen kezdők vagyunk, és anyai felbuzdulásunk, önkénteskedő és közösségszervezési ambícióink, valamint a közvetlen környezetünkben tapasztalt igények hatására kezdeményeztük a nagykárolyi börzét”.

 

Tőtős Tímea

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 20.
Ha megtetszik Önnek valaki az utcán, nincs sok ideje mérlegelni, azonnal cselekednie kell. Nincs vesztenivalója, viszont tapasztalatot szerezhet!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...