Kifizetéseket ígér a CNAIR
Utoljára módositva: 2019-10-07 09:02:39

Véget érhet a körgyűrűépítés miatt kisajátított telkek egykori tulajdonosainak várakozása, a jövő év első harmadában várhatóan hozzá fognak tudni férni a kapott, de egyelőre zárolt kártérítéshez.

Arról tájékoztatott az országos közútkezelő (CNAIR), hogy aláírta a szerződést azzal a céggel, amelyik a második, aprólékos topográfiai mérést fogja elvégezni a szamárnémeti körgyűrű nyomvonalán; ez év márciusa óta várat magára ez a szerződés. A beruházás miatt telek nélkül maradtak szempontjából kulcsfontosságú ez a mozzanat, mert csak akkor kaphatják meg a pénzüket, ha centire pontosan ki van számolva az elvett földterület mérete, ez ki van mondva egy kormányhatározatban, és az egykori tulajdonosok aláírásukkal elismerik ezt a mérést a helyi bizottság előtt. Azt írja a CNAIR, hogy azonnali hatállyal ki lesz adva a munkakezdési utasítás a földmérő cégnek, s ha végeznek, zárójelentést írnak, és a mérések eredményét rögzítik majd a telekkönyvi hivatalnál, pontosítva a körgyűrűépítést megelőzően végzett első mérések eredményeit. Úgy becsülik, 2020 első harmadában — tehát legkésőbb áprilisig — ülhet össze az a bizottság, amelyik előtt a volt tulajdonosok aláírják a papírokat, ezt követően pedig hetek leforgása alatt hozzáférhetők lesznek a kártérítésként kapott, névre szóló, de egészen mostanáig a CEC Bank számláján zárolt összegek. Az évek óta húzódó ügyben 436 személy érintett, a kifizetendő kártérítés értéke több mint 18,5 millió lejre rúg.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...