Kihelyezték a könyvfészkeket
Utoljára módositva: 2014-05-22 22:58:10

Tegnap helyezték ki a könyvfészkeket az igazgatóság munkatársai

Miután tavaly nyáron a kastélyba látogatók számára lehetőség nyílt, hogy sétájukat, szabadidejüket egy-egy óra szabadban töltött olvasással színezzék, mindez idén is megadatik, hiszen a Nagykárolyi Kulturális, Sport- és Turisztikai Igazgatóság ebben az évben is folytatja a tavaly útjára indított „Könyvfészek” elnevezésű projektjét, amely a szabadban való olvasást hivatott népszerűsíteni. Az igazgatóság munkatársai tegnap helyezték ki a könyvfészkeket a Károlyi-kastély kertjének három helyszínén (a kastély főbejárata előtt, a park városközpont felőli bejárata közelében és Károlyi Sándor szobra mellett), továbbá újdonságként a központi szökőkút közelében és a Román Katona Emlékműve előtti téren. A projekt lényege, csakúgy, mint tavaly, a következő: bárki bármelyik könyvfészekből szabadon választhat egy könyvet, azt kedve szerint olvashatja, majd pedig visszahelyezi a könyvfészekbe (minden könyvfészekben 20-30 magyar és román nyelvű könyv található). A projekt az elmúlt esztendőhöz hasonlóan a nyár egész időtartamát lefedi. Az igazgatóság felhívja továbbá az érdeklődők figyelmét arra, hogy aki könyvet szeretne adományozni, megteheti a kastély főbejáratánál elhelyezett adománydobozban vagy személyesen az igazgatóság irodájában (Károlyi-kastély, 26-os terem).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...