Kihelyezték a könyvfészkeket
Utoljára módositva: 2014-05-22 22:58:10

Tegnap helyezték ki a könyvfészkeket az igazgatóság munkatársai

Miután tavaly nyáron a kastélyba látogatók számára lehetőség nyílt, hogy sétájukat, szabadidejüket egy-egy óra szabadban töltött olvasással színezzék, mindez idén is megadatik, hiszen a Nagykárolyi Kulturális, Sport- és Turisztikai Igazgatóság ebben az évben is folytatja a tavaly útjára indított „Könyvfészek” elnevezésű projektjét, amely a szabadban való olvasást hivatott népszerűsíteni. Az igazgatóság munkatársai tegnap helyezték ki a könyvfészkeket a Károlyi-kastély kertjének három helyszínén (a kastély főbejárata előtt, a park városközpont felőli bejárata közelében és Károlyi Sándor szobra mellett), továbbá újdonságként a központi szökőkút közelében és a Román Katona Emlékműve előtti téren. A projekt lényege, csakúgy, mint tavaly, a következő: bárki bármelyik könyvfészekből szabadon választhat egy könyvet, azt kedve szerint olvashatja, majd pedig visszahelyezi a könyvfészekbe (minden könyvfészekben 20-30 magyar és román nyelvű könyv található). A projekt az elmúlt esztendőhöz hasonlóan a nyár egész időtartamát lefedi. Az igazgatóság felhívja továbbá az érdeklődők figyelmét arra, hogy aki könyvet szeretne adományozni, megteheti a kastély főbejáratánál elhelyezett adománydobozban vagy személyesen az igazgatóság irodájában (Károlyi-kastély, 26-os terem).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...