Kijelölték a szeméttelep helyét Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2019-11-06 08:45:28

Ezzel a telephellyel a nagykárolyi városvezetés az önkényesen kialakított illegális lerakatokat szeretné megszüntetni — nyilatkozta szerkesztőségünknek Keizer Lajos alpolgármester.

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal megbízásából elkezdődtek annak a hulladékgyűjtő telepnek a kialakítási munkálatai, melynek megvalósítását hosszú hónapok óta tervezik az önkormányzat illetékesei.

Mint ismeretes, a nagykárolyi városvezetés változásokat tervez a városi szemétkezelést illetően. Kijelölt egy területet az egykori Unio gyár mögötti részen, a városnak azon a végén, amely a Csanálos felé haladó út mellett található, s ahova a nagykárolyiak ingyen is lerakodhatják az elektromos hulladékaikat, valamint a feleslegessé vált gumiabroncsokat, pusztán csak a szállítás feladatát kell elvégezniük.

Ugyancsak itt kerül kialakításra egy rész, ahova az építkezésekről származó hulladékot vihetik ki a nagykárolyiak. Az üggyel Keizer Lajos alpolgármester foglalkozik, aki elmondta, hogy fokozottan arra kérik a nagykárolyiakat, hogy az építkezésből származó hulladékok közé ne tegyenek se fát, se növénymaradékokat, mert akkor nem engedélyezik a lerakodást.

„Azért alakítjuk ki ezt a lerakatot, hogy segítséget nyújtsunk a lakosság számára abban, hogy legális módon megszabaduljanak az otthon vagy az udvarukban felgyülemlett hulladéktól. Megtisztítottuk és elkerítettük ezt a telephelyet, amely ebben a hónapban már a lakosok rendelkezésére is áll. Az ide kiszállított hulladékot az önkormányzat által kijelölt emberek ellenőrzik majd. Nem titkolt célunk ezzel a telephellyel, hogy megszüntessük a városban önkényesen kialakított, illegális lerakatokat” — mondta az alpolgármester.

Keizer hozzátette, hogy az építkezési hulladék lerakóhelyéhez vezető utat is kialakították. Itt már csak arra van szükség, hogy kitisztítsák azt a kanálist, amely a telephelyet határolja, s tele van növénnyel. Ennek a munkának az elvégzésétől azt remélik, hogy így el lehet kerülni, hogy a közelben található, Bălţilor és Dankó Pista utcákon továbbra is felgyűljön a talajvíz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...