Kijutottak a nemzetközi versenyre a szatmári lányok
Utoljára módositva: 2018-07-17 10:38:32

Évek óta megszervezik a Tűzoltók barátai elnevezésű versenyt a diákok körében azzal a céllal, hogy erősítsék a gyermekek állampolgári kötelességérzetét, valamint megtanítsák nekik, hogyan kell viselkedni vészhelyzetek esetén.

A verseny keretében először megyei szakaszokat rendeznek, majd a legjobbak bejutnak az országos döntőbe. Akik a legjobbnak bizonyulnak az országos megmérettetésen, elnyerik a nemzetközi versenyen való részvétel jogát. Szatmár megyében nagy hagyománya van a versenynek, s mintegy úttörőként lehet Bancoş Veronica tanárnőre tekinteni, akinek diákjai évről évre a legjobb teljesítményt érik el a megyei és az országos versenyen is. A csapatok rendszerint 11–16 évesekből állnak, s két versenyszámban mérettetnek meg — az egyik próba staféta, a másik pedig a tűzoltás során használatos eszközök üzembe helyezéséről szóló szerelési vizsga. A Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége tájékoztatásából kiderül, hogy a Tűzoltók barátai verseny országos szakaszát az elmúlt héten rendezték meg Brassóban, a Ion Ţiriac Arénában, ahol 13 megye 21 csapata mérettetett meg. Bancoş Veronica tanítványai, a Szatmárnémeti Gyermekek Palotájának lánycsapata elnyerte az aranyérmet. Az első hely megszerzésével elnyerte a jogot, hogy részt vehessen a jövőre Svájcban megrendezendő nemzetközi versenyen. A tűzoltóság gratulált a Vetési Általános Iskola fiú-vegyes csapatának, amely első alkalommal vett részt a megmérettetésen, s így is az előkelő hetedik helyen végzett.

A megyei szakaszt egyébként májusban rendezték meg, s ezen tizenegy csapat mérte össze elméleti és fizikai felkészültségét az Olimpia-stadionban. A versenyen öt lány-, illetve hat fiú-vegyes csapat állt rajthoz. A lányok mezőnyének első helyezettjei a Gyermekek Palotájának kis tűzoltópalántái lettek, a dobogó második fokára a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, a harmadik fokára pedig a Lucian Blaga Általános Iskola csapata állhatott fel. A fiú-vegyes mezőnyben a Vetési Általános Iskola csapata vitte el a pálmát, a második helyen a Lucian Blaga Általános Iskola, a harmadik helyen pedig a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum csapata végzett.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...