Kijutottak a nemzetközi versenyre a szatmári lányok
Utoljára módositva: 2018-07-17 10:38:32

Évek óta megszervezik a Tűzoltók barátai elnevezésű versenyt a diákok körében azzal a céllal, hogy erősítsék a gyermekek állampolgári kötelességérzetét, valamint megtanítsák nekik, hogyan kell viselkedni vészhelyzetek esetén.

A verseny keretében először megyei szakaszokat rendeznek, majd a legjobbak bejutnak az országos döntőbe. Akik a legjobbnak bizonyulnak az országos megmérettetésen, elnyerik a nemzetközi versenyen való részvétel jogát. Szatmár megyében nagy hagyománya van a versenynek, s mintegy úttörőként lehet Bancoş Veronica tanárnőre tekinteni, akinek diákjai évről évre a legjobb teljesítményt érik el a megyei és az országos versenyen is. A csapatok rendszerint 11–16 évesekből állnak, s két versenyszámban mérettetnek meg — az egyik próba staféta, a másik pedig a tűzoltás során használatos eszközök üzembe helyezéséről szóló szerelési vizsga. A Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége tájékoztatásából kiderül, hogy a Tűzoltók barátai verseny országos szakaszát az elmúlt héten rendezték meg Brassóban, a Ion Ţiriac Arénában, ahol 13 megye 21 csapata mérettetett meg. Bancoş Veronica tanítványai, a Szatmárnémeti Gyermekek Palotájának lánycsapata elnyerte az aranyérmet. Az első hely megszerzésével elnyerte a jogot, hogy részt vehessen a jövőre Svájcban megrendezendő nemzetközi versenyen. A tűzoltóság gratulált a Vetési Általános Iskola fiú-vegyes csapatának, amely első alkalommal vett részt a megmérettetésen, s így is az előkelő hetedik helyen végzett.

A megyei szakaszt egyébként májusban rendezték meg, s ezen tizenegy csapat mérte össze elméleti és fizikai felkészültségét az Olimpia-stadionban. A versenyen öt lány-, illetve hat fiú-vegyes csapat állt rajthoz. A lányok mezőnyének első helyezettjei a Gyermekek Palotájának kis tűzoltópalántái lettek, a dobogó második fokára a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, a harmadik fokára pedig a Lucian Blaga Általános Iskola csapata állhatott fel. A fiú-vegyes mezőnyben a Vetési Általános Iskola csapata vitte el a pálmát, a második helyen a Lucian Blaga Általános Iskola, a harmadik helyen pedig a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum csapata végzett.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...