Kijutottak a nemzetközi versenyre a szatmári lányok
Utoljára módositva: 2018-07-17 10:38:32

Évek óta megszervezik a Tűzoltók barátai elnevezésű versenyt a diákok körében azzal a céllal, hogy erősítsék a gyermekek állampolgári kötelességérzetét, valamint megtanítsák nekik, hogyan kell viselkedni vészhelyzetek esetén.

A verseny keretében először megyei szakaszokat rendeznek, majd a legjobbak bejutnak az országos döntőbe. Akik a legjobbnak bizonyulnak az országos megmérettetésen, elnyerik a nemzetközi versenyen való részvétel jogát. Szatmár megyében nagy hagyománya van a versenynek, s mintegy úttörőként lehet Bancoş Veronica tanárnőre tekinteni, akinek diákjai évről évre a legjobb teljesítményt érik el a megyei és az országos versenyen is. A csapatok rendszerint 11–16 évesekből állnak, s két versenyszámban mérettetnek meg — az egyik próba staféta, a másik pedig a tűzoltás során használatos eszközök üzembe helyezéséről szóló szerelési vizsga. A Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége tájékoztatásából kiderül, hogy a Tűzoltók barátai verseny országos szakaszát az elmúlt héten rendezték meg Brassóban, a Ion Ţiriac Arénában, ahol 13 megye 21 csapata mérettetett meg. Bancoş Veronica tanítványai, a Szatmárnémeti Gyermekek Palotájának lánycsapata elnyerte az aranyérmet. Az első hely megszerzésével elnyerte a jogot, hogy részt vehessen a jövőre Svájcban megrendezendő nemzetközi versenyen. A tűzoltóság gratulált a Vetési Általános Iskola fiú-vegyes csapatának, amely első alkalommal vett részt a megmérettetésen, s így is az előkelő hetedik helyen végzett.

A megyei szakaszt egyébként májusban rendezték meg, s ezen tizenegy csapat mérte össze elméleti és fizikai felkészültségét az Olimpia-stadionban. A versenyen öt lány-, illetve hat fiú-vegyes csapat állt rajthoz. A lányok mezőnyének első helyezettjei a Gyermekek Palotájának kis tűzoltópalántái lettek, a dobogó második fokára a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, a harmadik fokára pedig a Lucian Blaga Általános Iskola csapata állhatott fel. A fiú-vegyes mezőnyben a Vetési Általános Iskola csapata vitte el a pálmát, a második helyen a Lucian Blaga Általános Iskola, a harmadik helyen pedig a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum csapata végzett.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...