Kilenc éremmel tértek haza a kölcseysek a 2017-es Sportolimpiáról
Utoljára módositva: 2017-09-27 10:05:05

Kedd délután, amikor a legtöbb diák még hazafelé tartott az utolsó tanóráiról, főgimnáziumunk több mint 50 diákja már izgatottan várta, hogy megérkezzen a busz, és ezzel kezdetét vegye a 3. Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia.

A háromórás út gyorsan telt, majd miután elfoglaltuk szállásunkat, már indultunk is a nyitógálára, ahol nem csupán hivatalosan is elkezdődött a Sportolimpia, hanem egy kolozsvári paralimpikonnal is találkozhattunk, aki elmesélte tapasztalatait, élményeit és azt, hogy mennyi munka és kitartás vezet a sikerhez, ezzel minket is arra buzdítva, hogy sportoljunk bátran, és soha ne adjuk fel.

Másnap már kora reggel kezdett iskolánk röplabdacsapata. Napközben rengeteg más versenyre is sor került, atlétikára, asztaliteniszre vagy a már megszokott kosárlabdára és focira. Iskolánk mindegyikben sikereket ért el, és ez nem változott a többi napon sem. Már szerda délben megszereztük első érmeinket, amikor is Sántai Szabolcs a dobogó második fokára állhatott 100 méter síkfutásban, ezt követően pedig a vegyes váltó versenyszámban szerzett bronzérmet Süveg Szandra, Balogh Ákos, Sántai Szabolcs és Varga Edina.

Csütörtökön a röplabdáé és a strandröplabdáé volt a főszerep, amikben szintén learattuk a babérokat. A lány röplabdacsapat harmadik helyen végzett, míg strandröplabdában mindegyik versenyszámban dobogósok lettünk: a lányok (Nagy Nikolett, Révai Réka) elsők, a fiúk (Mike Dávid, Dubován Viktor) másodikok, míg a vegyes párosunk (Nagy Nikolett, Márton Róbert) harmadik lett. Eközben focicsapatunk és fiú kosarasaink az elődöntőbe jutottak minden ellenfelüket legyőzve, de a lány kosárcsapat is szép teljesítményt nyújtott.

Péntekre mindössze két sportág érmei nem kerültek még kiosztásra. Elsőnek a focistáink indítottak egy győzelemmel, amivel a döntőbe jutottak. A kosaras lányok megnyerték első meccsüket, míg a fiúk egy kemény küzdelem után sajnos vereséget szenvedtek, így ők délután a bronzmérkőzésen mutathatták még utoljára erejüket, ügyességüket. A focicsapat erősen küzdött a bajnoki címért, de 2–1-re kikapott a döntőben, így ezüstéremmel térhetett haza. Délután az izgalom a tetőfokára hágott, azonban női kosárcsapatunk gond nélkül, 41 ponttal és szép csapatjátékkal győzte le utolsó ellenfelét, így kiérdemelve a harmadik helyet, csakúgy, mint a kosaras fiúk, akik gyönyörű játék után nyerték meg a bronzmérkőzést. Ezzel ért véget a 3. Sportolimpia, ahol iskolánk összesen 9 érmet szerzett, s ezzel az éremtáblázat előkelő harmadik helyén végzett.

Bátran mondhatom az összes résztvevő nevében, hogy sportolni már csak azért is megéri, hogy részt vehessünk a mi olimpiánkon. A befektetett munka, az összes izgalom és küzdelem nem csupán rengeteg mindenre megtanít, hanem meghozza gyümölcsét is, mi pedig büszkén visszük iskolánk hírnevét. A rengeteg drukkolás egymásnak, a sok biztatás, a „Szép volt, fiúk!” skandálása meccsek végén mind felejthetetlen emlékek maradnak, amiket nem lehet csak úgy szavakkal leírni. Ezen az eseményen barátokat szerzünk, nagyokat nevetünk, és ami a legfontosabb, közösséggé kovácsolódunk. Ezért is szeretnénk megköszönni a négy felkészítő tanárnak, Filip Zoltánnak, Uta Andreának, Kegyes Attilának és nem utolsósorban Demeter Csabának a sok türelmet, bizalmat, azt, hogy segítettek nekünk, és elkísértek minket, mi pedig (remélhetőleg) nem okoztunk csalódást. Továbbra is csak a Kölcsey!

 

Tepfenhart Beatrix,

Kölcsey Ferenc Főgimnázium, X. B

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 12:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:20
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...