Kilenc éremmel tértek haza a kölcseysek a 2017-es Sportolimpiáról
Utoljára módositva: 2017-09-27 10:05:05

Kedd délután, amikor a legtöbb diák még hazafelé tartott az utolsó tanóráiról, főgimnáziumunk több mint 50 diákja már izgatottan várta, hogy megérkezzen a busz, és ezzel kezdetét vegye a 3. Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia.

A háromórás út gyorsan telt, majd miután elfoglaltuk szállásunkat, már indultunk is a nyitógálára, ahol nem csupán hivatalosan is elkezdődött a Sportolimpia, hanem egy kolozsvári paralimpikonnal is találkozhattunk, aki elmesélte tapasztalatait, élményeit és azt, hogy mennyi munka és kitartás vezet a sikerhez, ezzel minket is arra buzdítva, hogy sportoljunk bátran, és soha ne adjuk fel.

Másnap már kora reggel kezdett iskolánk röplabdacsapata. Napközben rengeteg más versenyre is sor került, atlétikára, asztaliteniszre vagy a már megszokott kosárlabdára és focira. Iskolánk mindegyikben sikereket ért el, és ez nem változott a többi napon sem. Már szerda délben megszereztük első érmeinket, amikor is Sántai Szabolcs a dobogó második fokára állhatott 100 méter síkfutásban, ezt követően pedig a vegyes váltó versenyszámban szerzett bronzérmet Süveg Szandra, Balogh Ákos, Sántai Szabolcs és Varga Edina.

Csütörtökön a röplabdáé és a strandröplabdáé volt a főszerep, amikben szintén learattuk a babérokat. A lány röplabdacsapat harmadik helyen végzett, míg strandröplabdában mindegyik versenyszámban dobogósok lettünk: a lányok (Nagy Nikolett, Révai Réka) elsők, a fiúk (Mike Dávid, Dubován Viktor) másodikok, míg a vegyes párosunk (Nagy Nikolett, Márton Róbert) harmadik lett. Eközben focicsapatunk és fiú kosarasaink az elődöntőbe jutottak minden ellenfelüket legyőzve, de a lány kosárcsapat is szép teljesítményt nyújtott.

Péntekre mindössze két sportág érmei nem kerültek még kiosztásra. Elsőnek a focistáink indítottak egy győzelemmel, amivel a döntőbe jutottak. A kosaras lányok megnyerték első meccsüket, míg a fiúk egy kemény küzdelem után sajnos vereséget szenvedtek, így ők délután a bronzmérkőzésen mutathatták még utoljára erejüket, ügyességüket. A focicsapat erősen küzdött a bajnoki címért, de 2–1-re kikapott a döntőben, így ezüstéremmel térhetett haza. Délután az izgalom a tetőfokára hágott, azonban női kosárcsapatunk gond nélkül, 41 ponttal és szép csapatjátékkal győzte le utolsó ellenfelét, így kiérdemelve a harmadik helyet, csakúgy, mint a kosaras fiúk, akik gyönyörű játék után nyerték meg a bronzmérkőzést. Ezzel ért véget a 3. Sportolimpia, ahol iskolánk összesen 9 érmet szerzett, s ezzel az éremtáblázat előkelő harmadik helyén végzett.

Bátran mondhatom az összes résztvevő nevében, hogy sportolni már csak azért is megéri, hogy részt vehessünk a mi olimpiánkon. A befektetett munka, az összes izgalom és küzdelem nem csupán rengeteg mindenre megtanít, hanem meghozza gyümölcsét is, mi pedig büszkén visszük iskolánk hírnevét. A rengeteg drukkolás egymásnak, a sok biztatás, a „Szép volt, fiúk!” skandálása meccsek végén mind felejthetetlen emlékek maradnak, amiket nem lehet csak úgy szavakkal leírni. Ezen az eseményen barátokat szerzünk, nagyokat nevetünk, és ami a legfontosabb, közösséggé kovácsolódunk. Ezért is szeretnénk megköszönni a négy felkészítő tanárnak, Filip Zoltánnak, Uta Andreának, Kegyes Attilának és nem utolsósorban Demeter Csabának a sok türelmet, bizalmat, azt, hogy segítettek nekünk, és elkísértek minket, mi pedig (remélhetőleg) nem okoztunk csalódást. Továbbra is csak a Kölcsey!

 

Tepfenhart Beatrix,

Kölcsey Ferenc Főgimnázium, X. B

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Hangya és a Darázs
Ma, 16:55
A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként egyaránt. Próbál egyensúlyozni a magánéletében és a Hangyaként reá nehezedő felelősséggel, ám mikor Hope van Dyne és Dr. Hank Pym felkeresi, újabb küldetésre indul. A Darázs személyében társat is kap, így csapatban derítenek fel súlyos titkokat a múltból.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 16.
Ne mondj igent arra, amit nem akarsz. Igen, tudom, hogy ez nem az a nagy életbölcsesség, amire egy horoszkóptól vársz. Ugyanakkor ma sokan akarják rád tukmálni az akaratukat, és az érzelmi zsarolás igen sokféle formájával találkozhatsz. Ragaszkodj a saját akaratodhoz, és szelíden mondj nemet minden manipulációra.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 16.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...