Kilövik a varjakat
Utoljára módositva: 2018-01-18 08:59:00

Péntek délután kilövés általi varjúmentesítési akció kezdődik a szatmárnémeti Kossuth-kertben, s amíg ez tart, zárva lesz a park.

Pénteken a négy és nyolc óra közötti időszakra vannak kikérve a Szatmár megyei vadászegyesület tagjai a szatmárnémeti Kossuth-kertbe, hogy kilőjék a varjakat, tájékoztatta szerkesztőségünket a megyeszékhelyi polgármesteri hivatal sajtóirodája, emiatt a park péntek délután zárva lesz a nyilvánosság előtt. A korábbi években ragadozómadár-hangot kiadó riasztóval és tűzoltófecskendővel való fészekeltávolítással is próbálkozott az előző városvezetés, de sikertelenül, a varjak maradtak. Ez alkalommal a klasszikus kilövési módszerre esett a választás. A pénteki négyórás akció csak az első lesz a sorban, és mivel a varjak várhatóan az első lövések eldördülése után azonnal otthagyják a fákat, a vadászok — ha hatékonyságot akarnak — több egymást követő napon is megismétlik az akciót.

A vetési varjú egész Európában védett madár, ám csak a költési időszakban, január 31. és augusztus 31. között nem szabad bántani. A pénteken kezdődő akcióra a városvezetés indoklása szerint a 184/24.07.2017-es és a 407/9.11.2006-os törvények vonatkozó paragrafusa is lehetőséget ad, s emellett szól a szatmárnémeti városi tanács 292/23.11.2017-es számú határozata is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:30
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...