Kilövik a varjakat
Utoljára módositva: 2018-01-18 08:59:00

Péntek délután kilövés általi varjúmentesítési akció kezdődik a szatmárnémeti Kossuth-kertben, s amíg ez tart, zárva lesz a park.

Pénteken a négy és nyolc óra közötti időszakra vannak kikérve a Szatmár megyei vadászegyesület tagjai a szatmárnémeti Kossuth-kertbe, hogy kilőjék a varjakat, tájékoztatta szerkesztőségünket a megyeszékhelyi polgármesteri hivatal sajtóirodája, emiatt a park péntek délután zárva lesz a nyilvánosság előtt. A korábbi években ragadozómadár-hangot kiadó riasztóval és tűzoltófecskendővel való fészekeltávolítással is próbálkozott az előző városvezetés, de sikertelenül, a varjak maradtak. Ez alkalommal a klasszikus kilövési módszerre esett a választás. A pénteki négyórás akció csak az első lesz a sorban, és mivel a varjak várhatóan az első lövések eldördülése után azonnal otthagyják a fákat, a vadászok — ha hatékonyságot akarnak — több egymást követő napon is megismétlik az akciót.

A vetési varjú egész Európában védett madár, ám csak a költési időszakban, január 31. és augusztus 31. között nem szabad bántani. A pénteken kezdődő akcióra a városvezetés indoklása szerint a 184/24.07.2017-es és a 407/9.11.2006-os törvények vonatkozó paragrafusa is lehetőséget ad, s emellett szól a szatmárnémeti városi tanács 292/23.11.2017-es számú határozata is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...