Kilövik a varjakat
Utoljára módositva: 2018-01-18 08:59:00

Péntek délután kilövés általi varjúmentesítési akció kezdődik a szatmárnémeti Kossuth-kertben, s amíg ez tart, zárva lesz a park.

Pénteken a négy és nyolc óra közötti időszakra vannak kikérve a Szatmár megyei vadászegyesület tagjai a szatmárnémeti Kossuth-kertbe, hogy kilőjék a varjakat, tájékoztatta szerkesztőségünket a megyeszékhelyi polgármesteri hivatal sajtóirodája, emiatt a park péntek délután zárva lesz a nyilvánosság előtt. A korábbi években ragadozómadár-hangot kiadó riasztóval és tűzoltófecskendővel való fészekeltávolítással is próbálkozott az előző városvezetés, de sikertelenül, a varjak maradtak. Ez alkalommal a klasszikus kilövési módszerre esett a választás. A pénteki négyórás akció csak az első lesz a sorban, és mivel a varjak várhatóan az első lövések eldördülése után azonnal otthagyják a fákat, a vadászok — ha hatékonyságot akarnak — több egymást követő napon is megismétlik az akciót.

A vetési varjú egész Európában védett madár, ám csak a költési időszakban, január 31. és augusztus 31. között nem szabad bántani. A pénteken kezdődő akcióra a városvezetés indoklása szerint a 184/24.07.2017-es és a 407/9.11.2006-os törvények vonatkozó paragrafusa is lehetőséget ad, s emellett szól a szatmárnémeti városi tanács 292/23.11.2017-es számú határozata is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...