Kimagasló a tudásuk — helyesírásban a legjobbak
Utoljára módositva: 2019-01-23 08:57:27

Rendszeresen jól szerepelnek a nagykárolyi diákok a helyesírási versenyeken, ezzel együtt igazán kiemelkedő, hogy az Implom József verseny országos/erdélyi szakaszán a Szatmár megyét képviselő hat diák közül öt a Nagykárolyi Elméleti Líceum tanulója.

Az elmúlt hétvégén tartották meg a megyei szintű tudásfelmérőt, amelynek eredményeként kiderült, hogy Kinţel Alexandra szabályszerű íráskészsége kimagasló: 194 pontot gyűjtött, míg a második helyezett, a szintén nagykárolyi László István 180-at. A harmadik helyezett Pakulár Sára, azonban ő családi jellegű elfoglaltság miatt nem tud részt venni a hétvégi országos döntőn. Így „előrébb lépnek” a többiek: Sánta Dániel, Muszka Csaba, a szatmárnémeti Hám János líceumban okuló Pesek Adrienn, illetőleg Antal-Juszel Ingrid Bernadett, aki szintén „elméletis”. A nagykárolyi diákok felkészítői a középiskola magyar tagozatos tanárai, azaz Putovits Tünde és Szabó Csilla.

Az Implom József helyesírási versenynek 2009 óta van országos döntője. A megyei fordulók eredményei alapján megyénként a magyarul tanuló diákok összlétszámának függvényében: Hargita megyéből 9, Kovászna és Maros megyéből 8–8, Bihar, Kolozs és Szatmár megyéből 6–6, Arad, Brassó és Szilágy megyéből 4–4, Beszterce-Naszód, Fehér, Hunyad, Máramaros és Temes megyéből 3–3, Szeben megyéből, valamint Bukarestből 1–1 diák juthat tovább az országos döntőre. Az országos döntő színhelye Sepsiszentgyörgy, a Mikes Kelemen Főgimnázium. Időpontja: január 31.–február 2. A verseny február 1-jén 10 órakor kezdődik. Az országos döntőn legmagasabb pontszámot elért diákok képviselik Erdélyt az Erkel Ferenc Gimnázium által szervezett Kárpát-medencei döntőn, Gyulán, amelynek időpontja február 21–23.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...