Kimaradás lesz a szemétszállításban
Utoljára módositva: 2019-11-16 09:41:28

Közegészségügyi sürgősségi helyzetre készül Szatmárnémeti, mert lesz időszak, amikor nem lesz aki megoldja a szemétszállítást a városban. Év végén lejár a Florisal szerződése, de még nincs új cég.

Óvintézkedésben fog dönteni keddi, rendkívüli ülésén a szatmárnémeti városi tanács; kell egy cég, amelyik legtöbb 180 napig vállalja a szemétszállítást és a köztisztasági feladatok ellátását a városban. Év végén lejár a szolgáltatást eddig végző Florisal szerződése, és kell egy biztosíték arra az időszakra, amíg az új szolgáltató rákészül a feladatra. Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere elmondta, hogy az önkormányzatoknak kötelező módon biztosítaniuk kell a lakossági szemétszállítást, az utcaseprést és a hókotrást, közegészségügyi vészhelyzet áll elő ugyanis, ha ez a szolgáltatás megszakad. Időben elkezdte ugyan a város azt az eljárást, ami szükséges az új szemétszállító cég megbízásához, de mivel a feladat ellátására pályázó cégek előszerződésekkel vágtak bele a licitbe, el fog telni némi idő, amíg az előszerződésekkel lefoglalt géppark ténylegesen meg is érkezik a depókba. Előszerződésekkel jelentkezni teljesen szabályos és érthető, mutatott rá a polgármester, mert az előre megvásárolt géppark és a sikertelen verseny a legnagyobb cégek számára is végzetes kombináció lehet.

Az átmeneti szolgáltatáskimaradás nem feltételes módban kezelendő, hangsúlyozta Kereskényi, mert ha ma meglenne a nyertese a város közbeszerzési kiírásának, akkor is lenne 2020-ban akár pár hónap is, amikor a régi cég már nem dolgozik, de még az új sem. A szatmárnémeti tanácsnak egy bizottság létrehozásáról kell döntenie kedden, amelyik lefolytatja majd az ideiglenes szolgáltató megbízásához szükséges eljárást. Nem lesz könnyű dolguk, ismerte el a polgármester, mert nem igazán fognak tülekedni a cégek azért, hogy ilyen rövid ideig a most megszabott árakon végezzék legalább a jelenlegi színvonalon a szemétszállítást, utcaseprést, zöldövezet-karbantartást, hómentesítést.

A város által kiírt köztisztasági licitbe két cég szállt be, tájékoztatott a helyzet állásáról Kereskényi; az egyik a Szatmárnémetiben most is dolgozó cég, a másik pedig egyes Bihar megyei településeken köztisztasági szolgáltatást végző vállalat. December közepére számít a polgármester arra, hogy eredmény lesz hirdetve a versenyben, és kiderül, hogy melyik cég dolgozik majd Szatmárnémetiben 2020. január elsejétől. Bízik benne, hogy az eredmény kihirdetése nyomán nem lesz fellebbezés, közölte Kereskényi, mert pontos feltételek és átlátható pontrendszer mellett zajlott a verseny, s így egyértelműnek kell majd lennie, hogy melyik cég nyújtotta be az életképesebb pályázatot.

 Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 7.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...