Kinek jár működési engedély a belvárosban?
Utoljára módositva: 2013-08-23 18:50:23

Az egyik vállalkozó szóvá tette Marcela Papici alpolgármesternek azt az engedélyeztetési módot, melyet gyakorol a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal érintett bizottsága a megyeszékhelyen.

 

A Divatház melletti palacsintás bódé üzemelhet

A fiatalember elmondta, többször kérvényezte azt, hogy kereskedelmi céllal bódét üzemeltethessen Szatmárnémeti központjában. A többszöri kérés mindig elutasítást vont maga után az önkormányzat illetékes bizottságának tagjai részéről. Az az indoklás, hogy létezik egy helyi tanácsi határozat, mely megtiltja az említett térségben — az újságos bódékon és a mozgóárusokon kívül — az egyéb létesítmények üzemeltetését a városközpontban. A reklamáló fél ezt elfogadná abban az esetben, ha nem találkozna az engedélyeztető bizottság indokának cáfolatával minden nap.

Más megkapja

 

Valami sántít a dologban, és ezt nagyon jól példázza a színház utcájában, közvetlen a Divatház mellett található palacsintás bódé, magyarázza a panaszos. Az is a történelmi városközpontban van, s ha a vonatkozó tanácsi határozat be lenne tartva, akkor nem lett volna szabad engedélyezni a megnyitását. Erre reagálva Marcela Papici alpolgármester azt válaszolta, hogy illik a környezetbe az építmény, és különben is, legalább két embernek jelent munkahelyet. A másik két érdekes eset, amit a mellőzött vállalkozó példának hozott fel, az a Decebal híd környékén keresendő. Ez is a megyeközpont szívében van, mégis, a városi adóhivataltól nem messze, a híd tövében már két bódét is építettek. Néhány méterre ezektől, a megyei fináncok épülete bejáratához közel pedig egy pereces működik. Ezek a cégek, hogy kaphattak működési engedélyt, ha egyszer ezek is központi elhelyezkedésű közterületen üzemelnek? Az alpolgármester határozott válasza az volt, hogy ő az illetékes bizottság elnöke, és semmi illegális dolog nem történt az engedélyeztetés körül, és megkérte a vállalkozót, hogy foglalja írásba a panaszát és arra írásban választ fog kapni.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 25.
Hagyja a csudába a másokkal való rivalizálást! Inkább gondolja végig, megvalósította-e mindazt, amit egy évvel ezelőtt eltervezett!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...