Kinek jár működési engedély a belvárosban?
Utoljára módositva: 2013-08-23 18:50:23

Az egyik vállalkozó szóvá tette Marcela Papici alpolgármesternek azt az engedélyeztetési módot, melyet gyakorol a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal érintett bizottsága a megyeszékhelyen.

 

A Divatház melletti palacsintás bódé üzemelhet

A fiatalember elmondta, többször kérvényezte azt, hogy kereskedelmi céllal bódét üzemeltethessen Szatmárnémeti központjában. A többszöri kérés mindig elutasítást vont maga után az önkormányzat illetékes bizottságának tagjai részéről. Az az indoklás, hogy létezik egy helyi tanácsi határozat, mely megtiltja az említett térségben — az újságos bódékon és a mozgóárusokon kívül — az egyéb létesítmények üzemeltetését a városközpontban. A reklamáló fél ezt elfogadná abban az esetben, ha nem találkozna az engedélyeztető bizottság indokának cáfolatával minden nap.

Más megkapja

 

Valami sántít a dologban, és ezt nagyon jól példázza a színház utcájában, közvetlen a Divatház mellett található palacsintás bódé, magyarázza a panaszos. Az is a történelmi városközpontban van, s ha a vonatkozó tanácsi határozat be lenne tartva, akkor nem lett volna szabad engedélyezni a megnyitását. Erre reagálva Marcela Papici alpolgármester azt válaszolta, hogy illik a környezetbe az építmény, és különben is, legalább két embernek jelent munkahelyet. A másik két érdekes eset, amit a mellőzött vállalkozó példának hozott fel, az a Decebal híd környékén keresendő. Ez is a megyeközpont szívében van, mégis, a városi adóhivataltól nem messze, a híd tövében már két bódét is építettek. Néhány méterre ezektől, a megyei fináncok épülete bejáratához közel pedig egy pereces működik. Ezek a cégek, hogy kaphattak működési engedélyt, ha egyszer ezek is központi elhelyezkedésű közterületen üzemelnek? Az alpolgármester határozott válasza az volt, hogy ő az illetékes bizottság elnöke, és semmi illegális dolog nem történt az engedélyeztetés körül, és megkérte a vállalkozót, hogy foglalja írásba a panaszát és arra írásban választ fog kapni.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...