Kirándulás Veszprémbe
Utoljára módositva: 2014-07-16 09:51:03

Júniusban a Kölcsey Ferenc Főgimnázium hetedik osztálya egy kiránduláson vett részt, amely lehetővé tette, hogy megismerjük a Padányi Bíró Márton Római Katolikus Iskola hetedikes diákjait. Három napot töltöttünk Veszprémben. Az első napon megismerkedtünk a hetedikes diákokkal és meglátogattuk a Püspökséget. Megtudhattuk, hogy ez Magyarország első püspöksége. Egyike az I. István által alapított egyházmegyéknek. A főegyházmegye védőszentje Szent Anna, társvédőszentje Boldog Gizella. A látogatás után mindenki hazatért az őt vendégül látó családhoz.

A következő nap óralátogatással kezdődött. Betekintést nyerhettünk az ottani diákéletbe, majd a veszprémi tv-stáb megörökítette, hogyan emlékezünk meg a Nemzeti Összetartozás napjáról. Később elültettünk az udvaron egy diófát, ami a kölcseys és a padányis diákok ismeretségének a jelképe. A faültetés végeztével láthattunk egy bemutatót Kós Károlyról, aki újjáépítette a veszprémi állatkertet. A bemutató után ebédeltünk és elindultunk Balatonfüredre, ahová néhány padányis hetedikes is velünk tartott. Felfedeztük az Anna-bál helyszínét, majd meglátogattuk Jókai Mór villáját. Végül egy fagyizással zártuk balatonfüredi kirándulásunkat és visszatértünk Veszprémbe, ahol a nap záróprogramja várt ránk. Egy csapatjáték keretén belül megismertük a veszprémi várat és a város fontosabb nevezetességeit.

Az utolsó napon megcsodálhattuk az állatkertet, majd búcsút intettünk Veszprémnek, de megígértük, hogy még visszatérünk.

Veszprémi kirándulásunkra elkísért bennünket osztályfőnöknőnk, Merk Annamária zene szakos tanárnő és Schönberger Imola angol-német szakos tanárnő. Ezúton köszönjük a Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetőségének, hogy lehetővé tették e kiránduláson való részvételt.

Zsók Rebeka, VII. A osztály

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...