Kirándulás Veszprémbe
Utoljára módositva: 2014-07-16 09:51:03

Júniusban a Kölcsey Ferenc Főgimnázium hetedik osztálya egy kiránduláson vett részt, amely lehetővé tette, hogy megismerjük a Padányi Bíró Márton Római Katolikus Iskola hetedikes diákjait. Három napot töltöttünk Veszprémben. Az első napon megismerkedtünk a hetedikes diákokkal és meglátogattuk a Püspökséget. Megtudhattuk, hogy ez Magyarország első püspöksége. Egyike az I. István által alapított egyházmegyéknek. A főegyházmegye védőszentje Szent Anna, társvédőszentje Boldog Gizella. A látogatás után mindenki hazatért az őt vendégül látó családhoz.

A következő nap óralátogatással kezdődött. Betekintést nyerhettünk az ottani diákéletbe, majd a veszprémi tv-stáb megörökítette, hogyan emlékezünk meg a Nemzeti Összetartozás napjáról. Később elültettünk az udvaron egy diófát, ami a kölcseys és a padányis diákok ismeretségének a jelképe. A faültetés végeztével láthattunk egy bemutatót Kós Károlyról, aki újjáépítette a veszprémi állatkertet. A bemutató után ebédeltünk és elindultunk Balatonfüredre, ahová néhány padányis hetedikes is velünk tartott. Felfedeztük az Anna-bál helyszínét, majd meglátogattuk Jókai Mór villáját. Végül egy fagyizással zártuk balatonfüredi kirándulásunkat és visszatértünk Veszprémbe, ahol a nap záróprogramja várt ránk. Egy csapatjáték keretén belül megismertük a veszprémi várat és a város fontosabb nevezetességeit.

Az utolsó napon megcsodálhattuk az állatkertet, majd búcsút intettünk Veszprémnek, de megígértük, hogy még visszatérünk.

Veszprémi kirándulásunkra elkísért bennünket osztályfőnöknőnk, Merk Annamária zene szakos tanárnő és Schönberger Imola angol-német szakos tanárnő. Ezúton köszönjük a Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetőségének, hogy lehetővé tették e kiránduláson való részvételt.

Zsók Rebeka, VII. A osztály

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 23.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...