Kirúgták, mert házasságot kötött azonos nemű párjával
Utoljára módositva: 2018-02-12 17:09:34

A Facebookra posztolta ki esküvője képeit egy katolikus iskolában tanító pedgaógus, ami sok volt az intézmény vezetőségének — írja a 24.hu.

A szülők felháborodtak az iskola döntésén. Kirúgta a katolikus iskolája azt a tanárnőt, akinek a Facebook-oldalán fedezték fel a tényt: megházasodott, egy másik nővel ráadásul. A miami Jocelyn Morffi, a Sts. Peter and Paul Catholic School elsős tanára még csütörtökön házasodott meg, nem sokkal később már posztolta is az Instagramjára: Ezen a hétvégén feleségül mentem életem szerelméhez, de szerencsétlenségemre elbocsátottak az állásomból végül. Az ő szemükben nem vagyok jó katolikus a párválasztásom miatt. Az iskolások szülei egy körlevélből tudták meg a döntést, amit az intézmény azzal indokolt, hogy a „bonyolult és szükségszerű döntést”, hogy nekik az oktatás az első. Azonban húsz fő körüli szülő megjelent az iskolánál és magyarázatot követelt az igazgatótól. Az egyik feldühödt szülő azt mondta, igazságtalan volt, hogy esélyt se hagytak Morffinak, hogy megvédje magát, holott messze a legjobb tanár az iskolában. Végül sem az igazgató, sem az üzemeltető miami érsekség nem adott konkrét választ, csak annyit közöltek, hogy Morffi megszegte a szerződését. Mary Ross Agosta érsekségi szóvivő azt mondta, tudomásul kell venni, hogy a gyerekek lelki fejlődéséért is felelős a tanár, illetve minden munkahelyen vannak elvárások, eljárások, hagyományok, amiknek meg kell felelni. Ha valaki nem felel meg, mennie kell. Floridában 2015 óta legális a melegházasság, de a floridai érsek, Thomas Wenski rögtön a tagállami döntés után figyelmeztetett minden tanárt, aki katolikus iskolában dolgozik, hogy meg kell felelniük az egyház tanításának, máskülönben szankció jön. A helyi melegjogvédő szervezet vezetője, Tony Lima szerint röhej, hogy ebben a korszakban ilyen még megtörténhet Floridában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...