Kirúgták, mert házasságot kötött azonos nemű párjával
Utoljára módositva: 2018-02-12 17:09:34

A Facebookra posztolta ki esküvője képeit egy katolikus iskolában tanító pedgaógus, ami sok volt az intézmény vezetőségének — írja a 24.hu.

A szülők felháborodtak az iskola döntésén. Kirúgta a katolikus iskolája azt a tanárnőt, akinek a Facebook-oldalán fedezték fel a tényt: megházasodott, egy másik nővel ráadásul. A miami Jocelyn Morffi, a Sts. Peter and Paul Catholic School elsős tanára még csütörtökön házasodott meg, nem sokkal később már posztolta is az Instagramjára: Ezen a hétvégén feleségül mentem életem szerelméhez, de szerencsétlenségemre elbocsátottak az állásomból végül. Az ő szemükben nem vagyok jó katolikus a párválasztásom miatt. Az iskolások szülei egy körlevélből tudták meg a döntést, amit az intézmény azzal indokolt, hogy a „bonyolult és szükségszerű döntést”, hogy nekik az oktatás az első. Azonban húsz fő körüli szülő megjelent az iskolánál és magyarázatot követelt az igazgatótól. Az egyik feldühödt szülő azt mondta, igazságtalan volt, hogy esélyt se hagytak Morffinak, hogy megvédje magát, holott messze a legjobb tanár az iskolában. Végül sem az igazgató, sem az üzemeltető miami érsekség nem adott konkrét választ, csak annyit közöltek, hogy Morffi megszegte a szerződését. Mary Ross Agosta érsekségi szóvivő azt mondta, tudomásul kell venni, hogy a gyerekek lelki fejlődéséért is felelős a tanár, illetve minden munkahelyen vannak elvárások, eljárások, hagyományok, amiknek meg kell felelni. Ha valaki nem felel meg, mennie kell. Floridában 2015 óta legális a melegházasság, de a floridai érsek, Thomas Wenski rögtön a tagállami döntés után figyelmeztetett minden tanárt, aki katolikus iskolában dolgozik, hogy meg kell felelniük az egyház tanításának, máskülönben szankció jön. A helyi melegjogvédő szervezet vezetője, Tony Lima szerint röhej, hogy ebben a korszakban ilyen még megtörténhet Floridában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:30
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...