Kis dolgok nagy szeretettel — 272 doboznyi szeretet és gondoskodás
Utoljára módositva: 2019-12-13 11:58:43

Azt mondják, karácsonykor egy kicsit megáll az idő, az emberek egymásra és a Messiásra figyelnek.

Megszűnnek a gondok, a bánat, és egy kicsit szebb lesz a világ. Az emberi szívekbe beköltözik a szeretet. Már az adventi időszakban, amikor mindenki lázasan készül az ünnepre, az emberek érzékenyebbé, segítőkészebbekké, egyszerűen jobbakká válnak, és ekkor megtörténnek a karácsonyi csodák. Jézus megtestesülésének ünnepére készülünk a szívünkben is. Várakozás, imádság, jó cselekedetek… Hagyománnyá érett a „cipősdoboznyi szeretet” akció a szatmárnémeti Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A gyerekek csillogó szemmel nézik az ünnep fényeit, miközben abban reménykednek, hogy a karácsonyfa alatt meglepetés várja őket. Vannak azonban olyan családok is, akik számára a karácsonyi fények szorongást jelentenek, hiszen előfordul, hogy még egy csokira sem futja, nemhogy feldíszített fára, ajándékokra.

 

Az ő megsegítésükre szervezik meg minden évben a „cipősdoboz-akciót” a Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, hogy az RMDSZ nőszervezetének felhívásához csatlakozva szebbé tegyék a hátrányos helyzetű családok karácsonyát. A szülők és gyermekek empátiájára, segítőkészségére pedig bármikor lehet számítani. Idén az iskolások és szüleik támogatásának köszönhetően 272 doboznyi szeretet és gondoskodás gyűlt össze. Azzal a tudattal csomagolt és adakozott mindenki, hogy valahol — akár több tíz, esetleg száz kilométerrel odébb — karácsony tájékán valakik nagyon fognak örülni a dobozoknak és a bennük található ajándékoknak. Így tanulják meg a kicsik és tapasztalják meg újra és újra a nagyok, hogy kapni ugyan jó, de adni még jobb. Adva valakinek mi is megajándékozva érezzük magunkat, gazdagodunk belőle.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 26.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...