Kis nemzetközi Skoda-mismás
Utoljára módositva: 2017-09-13 10:06:54

„Elfelejtette” elkönyvelni a külföldről vásárolt gépkocsikat, melyeket aztán itthon is eladott, és az áfát is „elfelejtette” befizetni — pechére a külföldi partnerek nem voltak feledékenyek.

A Szatmár Megyei Törvényszék Melletti Ügyészség ügyészei befejezték a vizsgálódást, és adócsalás vádjával eljárást indítottak Crăciun Ştefan Marin ellen, aki tizenegy, külföldről beszerzett gépkocsi vásárlását „felejtette el” elkönyvelni, miközben a járműveket itthon viszonteladóként eladta, s a gépkocsik 81 700 eurónyi összértéke utáni 86 026 lej áfát is „elfelejtette” befizetni. Pechére külföldi üzleti partnerei nem voltak ennyire feledékenyek, mert a törvényeket betartva minden tranzakciót rögzítettek a VIES-rendszerben — ha ugyanis egy, az EU-ban honos cég az Európai Unión belül kereskedik, akkor az eladott/vásárolt árut rögzíteni kell az erre a célra üzemeltetett rendszerben, amely az EU-ban nyilvántartásba vett társaságok áfa-nyilvántartásba vételére (közösségi adószámok érvényességére) vonatkozó információkat közvetíti; és adószám alapján az eltéréseket is jelzi, azaz ha valaki úgy gondolja, ő nem szeretné bevallani a megvásárolt árut, akkor könnyen kiderülhet a turpisság, amennyiben az eladó eleget tesz bevallási kötelezettségének. Pontosan ez történt ebben az esetben is: osztrák, németországi, hollandiai és luxemburgi cégek regisztráltak 2012 májusa és 2013 februárja között gépkocsieladásokat a Kánya Invest Kft. számára 250 398 euró értékben, miközben a kft. csak egyetlenegy vásárlást regisztrált a VIES-ben és itthoni könyvelésében is 5913 euró értékben, „megfeledkezve” a többi tizenegy gépkocsiról. Furcsa mód azonban, ha a járművek megvásárlását nem is, viszonteladásukat azonban Crăciun már bevezette a cég könyvelésébe, s az egész mismásolással 124 646 lejnyi kárt okozott az államnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...