Kis nemzetközi Skoda-mismás
Utoljára módositva: 2017-09-13 10:06:54

„Elfelejtette” elkönyvelni a külföldről vásárolt gépkocsikat, melyeket aztán itthon is eladott, és az áfát is „elfelejtette” befizetni — pechére a külföldi partnerek nem voltak feledékenyek.

A Szatmár Megyei Törvényszék Melletti Ügyészség ügyészei befejezték a vizsgálódást, és adócsalás vádjával eljárást indítottak Crăciun Ştefan Marin ellen, aki tizenegy, külföldről beszerzett gépkocsi vásárlását „felejtette el” elkönyvelni, miközben a járműveket itthon viszonteladóként eladta, s a gépkocsik 81 700 eurónyi összértéke utáni 86 026 lej áfát is „elfelejtette” befizetni. Pechére külföldi üzleti partnerei nem voltak ennyire feledékenyek, mert a törvényeket betartva minden tranzakciót rögzítettek a VIES-rendszerben — ha ugyanis egy, az EU-ban honos cég az Európai Unión belül kereskedik, akkor az eladott/vásárolt árut rögzíteni kell az erre a célra üzemeltetett rendszerben, amely az EU-ban nyilvántartásba vett társaságok áfa-nyilvántartásba vételére (közösségi adószámok érvényességére) vonatkozó információkat közvetíti; és adószám alapján az eltéréseket is jelzi, azaz ha valaki úgy gondolja, ő nem szeretné bevallani a megvásárolt árut, akkor könnyen kiderülhet a turpisság, amennyiben az eladó eleget tesz bevallási kötelezettségének. Pontosan ez történt ebben az esetben is: osztrák, németországi, hollandiai és luxemburgi cégek regisztráltak 2012 májusa és 2013 februárja között gépkocsieladásokat a Kánya Invest Kft. számára 250 398 euró értékben, miközben a kft. csak egyetlenegy vásárlást regisztrált a VIES-ben és itthoni könyvelésében is 5913 euró értékben, „megfeledkezve” a többi tizenegy gépkocsiról. Furcsa mód azonban, ha a járművek megvásárlását nem is, viszonteladásukat azonban Crăciun már bevezette a cég könyvelésébe, s az egész mismásolással 124 646 lejnyi kárt okozott az államnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Hangya és a Darázs
Ma, 16:55
A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként egyaránt. Próbál egyensúlyozni a magánéletében és a Hangyaként reá nehezedő felelősséggel, ám mikor Hope van Dyne és Dr. Hank Pym felkeresi, újabb küldetésre indul. A Darázs személyében társat is kap, így csapatban derítenek fel súlyos titkokat a múltból.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 16.
Ne mondj igent arra, amit nem akarsz. Igen, tudom, hogy ez nem az a nagy életbölcsesség, amire egy horoszkóptól vársz. Ugyanakkor ma sokan akarják rád tukmálni az akaratukat, és az érzelmi zsarolás igen sokféle formájával találkozhatsz. Ragaszkodj a saját akaratodhoz, és szelíden mondj nemet minden manipulációra.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...