Kis nemzetközi Skoda-mismás
Utoljára módositva: 2017-09-13 10:06:54

„Elfelejtette” elkönyvelni a külföldről vásárolt gépkocsikat, melyeket aztán itthon is eladott, és az áfát is „elfelejtette” befizetni — pechére a külföldi partnerek nem voltak feledékenyek.

A Szatmár Megyei Törvényszék Melletti Ügyészség ügyészei befejezték a vizsgálódást, és adócsalás vádjával eljárást indítottak Crăciun Ştefan Marin ellen, aki tizenegy, külföldről beszerzett gépkocsi vásárlását „felejtette el” elkönyvelni, miközben a járműveket itthon viszonteladóként eladta, s a gépkocsik 81 700 eurónyi összértéke utáni 86 026 lej áfát is „elfelejtette” befizetni. Pechére külföldi üzleti partnerei nem voltak ennyire feledékenyek, mert a törvényeket betartva minden tranzakciót rögzítettek a VIES-rendszerben — ha ugyanis egy, az EU-ban honos cég az Európai Unión belül kereskedik, akkor az eladott/vásárolt árut rögzíteni kell az erre a célra üzemeltetett rendszerben, amely az EU-ban nyilvántartásba vett társaságok áfa-nyilvántartásba vételére (közösségi adószámok érvényességére) vonatkozó információkat közvetíti; és adószám alapján az eltéréseket is jelzi, azaz ha valaki úgy gondolja, ő nem szeretné bevallani a megvásárolt árut, akkor könnyen kiderülhet a turpisság, amennyiben az eladó eleget tesz bevallási kötelezettségének. Pontosan ez történt ebben az esetben is: osztrák, németországi, hollandiai és luxemburgi cégek regisztráltak 2012 májusa és 2013 februárja között gépkocsieladásokat a Kánya Invest Kft. számára 250 398 euró értékben, miközben a kft. csak egyetlenegy vásárlást regisztrált a VIES-ben és itthoni könyvelésében is 5913 euró értékben, „megfeledkezve” a többi tizenegy gépkocsiról. Furcsa mód azonban, ha a járművek megvásárlását nem is, viszonteladásukat azonban Crăciun már bevezette a cég könyvelésébe, s az egész mismásolással 124 646 lejnyi kárt okozott az államnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...