Kisállat-kiállítás nyílt Szatmárnémetiben
Utoljára módositva: 2014-02-14 08:53:39

Díszgalamb- és kisállat-kiállítás kezdődött február 13-án Szatmárnémetiben. Látogatókat vasárnap 14 óráig fogadnak a Hegyi út 89. szám alatt.

 

Több száz kisállatot hoztak Szatmárra a tenyésztők

Tegnap nyílt meg a szatmári kisállattartók szervezésében az első regionális szintű díszgalamb- és kisállat-kiállítás Szatmárnémetiben a Hegyi út (Lucian Blaga) 89. szám alatt. A szépségversennyel egybekötött tárlatra a szatmári tenyésztők mellett Máramaros, Bihar és Szilágy megyei kiállítók is érkeztek. Amint a helyi egyesület elnökétől, Tarcsa Attilától megtudtuk, összesen öt egyesület képviseletében 70 tenyésztő érkezett, akik legszebb nyulaikat, baromfijaikat, galambjaikat és tyúkjaikat hozták el. A találkozón, akárcsak az előző években, most is lehetőség nyílik a tenyésztők számára az ismerkedésre, az állatok csereberélésére. Lényegében azokat a fajtákat hozták, melyekkel az előző évek megyei szintű kiállításain találkozhattunk, az állatok száma azonban most lényegesen magasabb. Tarcsa Attila szerint az ilyen jellegű rendezvények azért fontosak, mert a tenyésztők pontos képet kaphatnak arról, hogy milyen minőségűek a jószágaik, illetve hogy mennyit érnek az állatok. A zsűrizés tegnap délután folyt le, melynek keretében más megyékből érkezett szakértők pontoztak — a galambokat fehérgyarmati, a baromfit nagybányai, a nyulakat pedig nagybányai és tordai bírák pontozták. A kiállításra a belépő felnőtteknek 5, gyerekek számára pedig 2 lej, az állatokat vasárnap 14 óráig lehet megtekinteni. Csoportok számára kedvezményt biztosítanak.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...