Kisállat-kiállítás nyílt Szatmárnémetiben
Utoljára módositva: 2014-02-14 08:53:39

Díszgalamb- és kisállat-kiállítás kezdődött február 13-án Szatmárnémetiben. Látogatókat vasárnap 14 óráig fogadnak a Hegyi út 89. szám alatt.

 

Több száz kisállatot hoztak Szatmárra a tenyésztők

Tegnap nyílt meg a szatmári kisállattartók szervezésében az első regionális szintű díszgalamb- és kisállat-kiállítás Szatmárnémetiben a Hegyi út (Lucian Blaga) 89. szám alatt. A szépségversennyel egybekötött tárlatra a szatmári tenyésztők mellett Máramaros, Bihar és Szilágy megyei kiállítók is érkeztek. Amint a helyi egyesület elnökétől, Tarcsa Attilától megtudtuk, összesen öt egyesület képviseletében 70 tenyésztő érkezett, akik legszebb nyulaikat, baromfijaikat, galambjaikat és tyúkjaikat hozták el. A találkozón, akárcsak az előző években, most is lehetőség nyílik a tenyésztők számára az ismerkedésre, az állatok csereberélésére. Lényegében azokat a fajtákat hozták, melyekkel az előző évek megyei szintű kiállításain találkozhattunk, az állatok száma azonban most lényegesen magasabb. Tarcsa Attila szerint az ilyen jellegű rendezvények azért fontosak, mert a tenyésztők pontos képet kaphatnak arról, hogy milyen minőségűek a jószágaik, illetve hogy mennyit érnek az állatok. A zsűrizés tegnap délután folyt le, melynek keretében más megyékből érkezett szakértők pontoztak — a galambokat fehérgyarmati, a baromfit nagybányai, a nyulakat pedig nagybányai és tordai bírák pontozták. A kiállításra a belépő felnőtteknek 5, gyerekek számára pedig 2 lej, az állatokat vasárnap 14 óráig lehet megtekinteni. Csoportok számára kedvezményt biztosítanak.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...