Kisállat-kiállítás nyílt Szatmárnémetiben
Utoljára módositva: 2014-02-14 08:53:39

Díszgalamb- és kisállat-kiállítás kezdődött február 13-án Szatmárnémetiben. Látogatókat vasárnap 14 óráig fogadnak a Hegyi út 89. szám alatt.

 

Több száz kisállatot hoztak Szatmárra a tenyésztők

Tegnap nyílt meg a szatmári kisállattartók szervezésében az első regionális szintű díszgalamb- és kisállat-kiállítás Szatmárnémetiben a Hegyi út (Lucian Blaga) 89. szám alatt. A szépségversennyel egybekötött tárlatra a szatmári tenyésztők mellett Máramaros, Bihar és Szilágy megyei kiállítók is érkeztek. Amint a helyi egyesület elnökétől, Tarcsa Attilától megtudtuk, összesen öt egyesület képviseletében 70 tenyésztő érkezett, akik legszebb nyulaikat, baromfijaikat, galambjaikat és tyúkjaikat hozták el. A találkozón, akárcsak az előző években, most is lehetőség nyílik a tenyésztők számára az ismerkedésre, az állatok csereberélésére. Lényegében azokat a fajtákat hozták, melyekkel az előző évek megyei szintű kiállításain találkozhattunk, az állatok száma azonban most lényegesen magasabb. Tarcsa Attila szerint az ilyen jellegű rendezvények azért fontosak, mert a tenyésztők pontos képet kaphatnak arról, hogy milyen minőségűek a jószágaik, illetve hogy mennyit érnek az állatok. A zsűrizés tegnap délután folyt le, melynek keretében más megyékből érkezett szakértők pontoztak — a galambokat fehérgyarmati, a baromfit nagybányai, a nyulakat pedig nagybányai és tordai bírák pontozták. A kiállításra a belépő felnőtteknek 5, gyerekek számára pedig 2 lej, az állatokat vasárnap 14 óráig lehet megtekinteni. Csoportok számára kedvezményt biztosítanak.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...