Kisállat-kiállítás nyílt Szatmárnémetiben
Utoljára módositva: 2014-02-14 08:53:39

Díszgalamb- és kisállat-kiállítás kezdődött február 13-án Szatmárnémetiben. Látogatókat vasárnap 14 óráig fogadnak a Hegyi út 89. szám alatt.

 

Több száz kisállatot hoztak Szatmárra a tenyésztők

Tegnap nyílt meg a szatmári kisállattartók szervezésében az első regionális szintű díszgalamb- és kisállat-kiállítás Szatmárnémetiben a Hegyi út (Lucian Blaga) 89. szám alatt. A szépségversennyel egybekötött tárlatra a szatmári tenyésztők mellett Máramaros, Bihar és Szilágy megyei kiállítók is érkeztek. Amint a helyi egyesület elnökétől, Tarcsa Attilától megtudtuk, összesen öt egyesület képviseletében 70 tenyésztő érkezett, akik legszebb nyulaikat, baromfijaikat, galambjaikat és tyúkjaikat hozták el. A találkozón, akárcsak az előző években, most is lehetőség nyílik a tenyésztők számára az ismerkedésre, az állatok csereberélésére. Lényegében azokat a fajtákat hozták, melyekkel az előző évek megyei szintű kiállításain találkozhattunk, az állatok száma azonban most lényegesen magasabb. Tarcsa Attila szerint az ilyen jellegű rendezvények azért fontosak, mert a tenyésztők pontos képet kaphatnak arról, hogy milyen minőségűek a jószágaik, illetve hogy mennyit érnek az állatok. A zsűrizés tegnap délután folyt le, melynek keretében más megyékből érkezett szakértők pontoztak — a galambokat fehérgyarmati, a baromfit nagybányai, a nyulakat pedig nagybányai és tordai bírák pontozták. A kiállításra a belépő felnőtteknek 5, gyerekek számára pedig 2 lej, az állatokat vasárnap 14 óráig lehet megtekinteni. Csoportok számára kedvezményt biztosítanak.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...