Kisebb áradás Homoródon
Utoljára módositva: 2016-06-14 19:29:42

A masszív esőzések miatt kedden bő egy órán keresztül járhatatlan volt az út Középhomoródon. Sárga árvízriadó van érvényben a Krasznán és a Túron.

Országszerte komoly áradásokat, sárlavinákat és földcsuszamlásokat okozott az elmúlt napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék, a felhőszakadások miatt kedden reggel több nagyváros utcáit — például Kolozsvár — is elöntötte a víz. Szatmár megyében szerencsére csak egy helyen, és ott is csak rövid ideig okozott fennakadást a csapadék: délelőtt bő egy órán keresztül járhatatlan volt egy megyei út Középhomoród községben. A prefektúra közleménye szerint a Középhomoródot Alsóhomoróddal összekötő, 193A megyei utat a Pácfalu felé vezető leágazás közelében egy körülbelül 15 méteres szakaszon borította el a víz és a sárlé, de a házakat és gazdaságokat nem fenyegette az elöntés veszélye. Az érintett útszakaszon bő egy órán keresztül szünetelt a forgalom.

Az Országos Hidrológiai Intézet szerda éjfélig sárga, azaz elsőfokú jelzésű árvízriadót adott ki a Krasznára és a Túrra, s mint azt szerkesztőségünk megkeresésére Altfatter Tamás alprefektus elmondta: bár mindkét folyócska vízszintje folyamatosan nő, árvízveszéllyel egyik sem fenyeget, a katasztrófavédelem és a vízgazdálkodási igazgatóság munkatársai rendszeresen mérik a szintnövekedést és jelentenek a prefektúrának.

Szintén nem veszélyesen, de megnőtt a Szamos vízszintje is, melyre egyébként szintén sárga jelzésű árvízriadó van érvényben, különösen Déstől errefelé, ahol több kisebb, ám most jelentősen nagyobb vízhozamú patak és folyócska is beleömlik.

 

Képalá: Járhatatlan volt az út Középhomoródon tegnap délelőtt

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...