Kisiklott a kisnyomtávú vasúti szerelvény mozdonya
Utoljára módositva: 2019-08-10 19:11:36

Tizenketten könnyebben megsérültek szombaton, miután a máramarosi Vasér-völgyében közlekedő kisnyomtávú vasúti szerelvény (mokanyica) mozdonya kisiklott. A sérült turisták mindannyian az első vasúti kocsiban ültek.

A sérült személyeket a legközelebb eső kórházba szállították, hogy orvosi ellátásban részesüljenek, nyilatkozta Oana Alexa Gonczi, a Máramaros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője.

‘A 12 turista, akik az első vagonban ültek, könnyebb sérüléseket – horzsolások, pánikroham – szenvedett, őket a felsővisói városi kórházba szállította a SMURD és a mentőszolgálat. A páciensek állapota stabil, orvosi ellátásban részesülnek’ – mondta Oana Alexa Gonczi.

A helyszínre a SMURD Rohammentő-szolgálat három egysége, a mentőszolgálat szintén három egysége, a Máramaros Megyei Hegyimentőszolgálat 4 önkéntese és több hegyicsendőr szállt ki.

A mokanyicát működtető Erdei Vasutak Vállalatának (CFF) képviselője az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, a lehető legrövidebb időn belül belső vizsgálatot indítanak az incidens okának kiderítésére.

Amikor a mozdony kisiklott, a vasúti kocsikban közel 200 turista ült.

A CFF első intézkedésként ideiglenesen felfüggesztette a vonattal való sétautazásokat.

A mokanyica több mint 20 kilométert tesz meg a sétautak során a Vasér völgyében, Máramararos megyében az egyik legfontosabb turisztikai attrakciónak számít.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...