Kisiklott a kisnyomtávú vasúti szerelvény mozdonya
Utoljára módositva: 2019-08-10 19:11:36

Tizenketten könnyebben megsérültek szombaton, miután a máramarosi Vasér-völgyében közlekedő kisnyomtávú vasúti szerelvény (mokanyica) mozdonya kisiklott. A sérült turisták mindannyian az első vasúti kocsiban ültek.

A sérült személyeket a legközelebb eső kórházba szállították, hogy orvosi ellátásban részesüljenek, nyilatkozta Oana Alexa Gonczi, a Máramaros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője.

‘A 12 turista, akik az első vagonban ültek, könnyebb sérüléseket – horzsolások, pánikroham – szenvedett, őket a felsővisói városi kórházba szállította a SMURD és a mentőszolgálat. A páciensek állapota stabil, orvosi ellátásban részesülnek’ – mondta Oana Alexa Gonczi.

A helyszínre a SMURD Rohammentő-szolgálat három egysége, a mentőszolgálat szintén három egysége, a Máramaros Megyei Hegyimentőszolgálat 4 önkéntese és több hegyicsendőr szállt ki.

A mokanyicát működtető Erdei Vasutak Vállalatának (CFF) képviselője az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, a lehető legrövidebb időn belül belső vizsgálatot indítanak az incidens okának kiderítésére.

Amikor a mozdony kisiklott, a vasúti kocsikban közel 200 turista ült.

A CFF első intézkedésként ideiglenesen felfüggesztette a vonattal való sétautazásokat.

A mokanyica több mint 20 kilométert tesz meg a sétautak során a Vasér völgyében, Máramararos megyében az egyik legfontosabb turisztikai attrakciónak számít.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...