×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Kisiklott a kisnyomtávú vasúti szerelvény mozdonya

2019.08.10 - 17:07
Megosztas :
 • Kisiklott a kisnyomtávú vasúti szerelvény mozdonya

  Tizenketten könnyebben megsérültek szombaton, miután a máramarosi Vasér-völgyében közlekedő kisnyomtávú vasúti szerelvény (mokanyica) mozdonya kisiklott. A sérült turisták mindannyian az első vasúti kocsiban ültek.

  A sérült személyeket a legközelebb eső kórházba szállították, hogy orvosi ellátásban részesüljenek, nyilatkozta Oana Alexa Gonczi, a Máramaros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője.

  'A 12 turista, akik az első vagonban ültek, könnyebb sérüléseket - horzsolások, pánikroham - szenvedett, őket a felsővisói városi kórházba szállította a SMURD és a mentőszolgálat. A páciensek állapota stabil, orvosi ellátásban részesülnek' - mondta Oana Alexa Gonczi.

  A helyszínre a SMURD Rohammentő-szolgálat három egysége, a mentőszolgálat szintén három egysége, a Máramaros Megyei Hegyimentőszolgálat 4 önkéntese és több hegyicsendőr szállt ki.

  A mokanyicát működtető Erdei Vasutak Vállalatának (CFF) képviselője az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, a lehető legrövidebb időn belül belső vizsgálatot indítanak az incidens okának kiderítésére.

  Amikor a mozdony kisiklott, a vasúti kocsikban közel 200 turista ült.

  A CFF első intézkedésként ideiglenesen felfüggesztette a vonattal való sétautazásokat.

  A mokanyica több mint 20 kilométert tesz meg a sétautak során a Vasér völgyében, Máramararos megyében az egyik legfontosabb turisztikai attrakciónak számít.

  AGERPRES

  Cookie