Kiss bajnok, Haidu-Molnár ezüstérmes
Utoljára módositva: 2019-05-13 22:07:28

Két bajnoki éremmel tértek haza Târgu Jiuról a Szatmárnémeti Voința SK ökölvívói: a 13–14 évesek küzdelmében Kiss Attila (képünkön balra) első lett, Haidu-Molnár Attila (képünkön jobbra) pedig a dobogó második fokára állhatott fel a súlycsoportja versenyében.

Gheorghe Sabău edző (képünkön középen) lapunknak elmondta, hogy a Zsil-menti településen 176 sportoló küzdött 20 súlycsoport versenyében, így összesen 153 meccset rendeztek a szorítóban. A szatmári legények útja is hosszú volt a bajnoki éremig. Haidu-Molnár a 48 kilogrammos súlycsoportban – 14 fős mezőnyben – bákói, slatinai és botoșani-i ellenfeleket vert simán a fináléig, viszont a döntőben 3–2-re kikapott Albert Irimescutól (CSM Galac), de így sem jött haza üres kézzel: a Bălcescu-Petőfi Általános Iskola diákja bajnoki ezüstérmes lett.

A legszebben csillógó érem Kiss Attila nyakába került: a dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola tanulója 13 fős mezőnyben, az 59 kilogrammos súlycsoportban bizonyult a legjobbnak. Craiovai, pitești-i és Târgu Jiu-i ellenfeleit győzte le a döntőig, ahol zilahi ellenfelének, Cristian Perecnek esélyt sem adott, 5–0-ra győzte le és lett országos bajnok.

A két srác teljesítménye meggyőzte a szövetség vezetőit is, így Kiss és Haidu-Molnár meghívást kapott a kadett válogatott egyik táborába, ahol majd megnevezik azokat, akik Romániát képviselik idén a korosztályos Európa-bajnokságon.

Sabău – aki május 14-én ünnepli 66. születésnapját – köszönetet mond támogatóinak, Ioan Gherének, Diana Lupșica Negreannak, Adrian Lățának, Varga Tonynak és Marius Mondnak. Az edző hozzátette, hogy ezen a hétvégén Kolozsvárra utaznak egy nemzetközi viadalra, ahol a két bajnoki érmes srác mellett a junior-bajnokság dobogósai, Bogár Rudolf és Ligner Dániel lép majd szorítóba.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:00
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...