Kiss bajnok, Haidu-Molnár ezüstérmes
Utoljára módositva: 2019-05-13 22:07:28

Két bajnoki éremmel tértek haza Târgu Jiuról a Szatmárnémeti Voința SK ökölvívói: a 13–14 évesek küzdelmében Kiss Attila (képünkön balra) első lett, Haidu-Molnár Attila (képünkön jobbra) pedig a dobogó második fokára állhatott fel a súlycsoportja versenyében.

Gheorghe Sabău edző (képünkön középen) lapunknak elmondta, hogy a Zsil-menti településen 176 sportoló küzdött 20 súlycsoport versenyében, így összesen 153 meccset rendeztek a szorítóban. A szatmári legények útja is hosszú volt a bajnoki éremig. Haidu-Molnár a 48 kilogrammos súlycsoportban – 14 fős mezőnyben – bákói, slatinai és botoșani-i ellenfeleket vert simán a fináléig, viszont a döntőben 3–2-re kikapott Albert Irimescutól (CSM Galac), de így sem jött haza üres kézzel: a Bălcescu-Petőfi Általános Iskola diákja bajnoki ezüstérmes lett.

A legszebben csillógó érem Kiss Attila nyakába került: a dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola tanulója 13 fős mezőnyben, az 59 kilogrammos súlycsoportban bizonyult a legjobbnak. Craiovai, pitești-i és Târgu Jiu-i ellenfeleit győzte le a döntőig, ahol zilahi ellenfelének, Cristian Perecnek esélyt sem adott, 5–0-ra győzte le és lett országos bajnok.

A két srác teljesítménye meggyőzte a szövetség vezetőit is, így Kiss és Haidu-Molnár meghívást kapott a kadett válogatott egyik táborába, ahol majd megnevezik azokat, akik Romániát képviselik idén a korosztályos Európa-bajnokságon.

Sabău – aki május 14-én ünnepli 66. születésnapját – köszönetet mond támogatóinak, Ioan Gherének, Diana Lupșica Negreannak, Adrian Lățának, Varga Tonynak és Marius Mondnak. Az edző hozzátette, hogy ezen a hétvégén Kolozsvárra utaznak egy nemzetközi viadalra, ahol a két bajnoki érmes srác mellett a junior-bajnokság dobogósai, Bogár Rudolf és Ligner Dániel lép majd szorítóba.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Aladdin
Ma, 20:50
Izgalmas történet a megnyerő utcai suhancról, Aladdinról és a bátor és szabad akaratú Jázmin hercegnőről, akik közös jövőjének kulcsa egy Dzsinn lehet. A Disney 1992-es animációs klasszikusa alapján készült filmben Guy Ritchie rendező a rá jellemző szélsebes, sajátos látványú akcióval tölti meg Agrabah kitalált városát.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...