Kiürítette a hivatal a Horea hatot
Utoljára módositva: 2018-10-09 17:00:41

Kedd reggelre üresek lettek a lakások a szatmárnémeti Horea utca 6. szám alatti bérházban, régi kötelezettségének tett eleget a szatmárnémeti városvezetés, amikor rendezte az ingatlan lakhatási feltételeit a törvényi előírásoknak megfelelően.

Keddre üres lett a szatmárnémeti régi központi Horea utca 6. szám alatti ingatlan, a polgármesteri hivatal hosszas jogi procedúrát követően és az ilyen esetekben hatályos előírások betartása mellett költözésre szólította fel az ott lakókat. Személyesen is meg akart győződni arról, hogy a rég kívánatos folyamat megtörtént, ezért október 9-én bejárta a társasházat Kereskényi Gábor polgármester, hogy a helyszínen lássa, kiköltöztek az albérlők a hírhedt Horea utca 6. szám alatti ingatlanból. Az eset nyomán közleményt adott ki a városháza sajtóosztálya, amelyik a polgármestert így idézi: „Megtettük az egyik legfontosabb lépést annak érdekében, hogy az egykori Horea utcai fertőtelep csak egy rossz álomként maradjon meg a szatmáriak emlékezetében. Vállalva annak a következményeit, a 29 ott élő „albérlő” családot kilakoltattuk, így megtisztítottuk a városközpontot a bűnöző elemektől. A több évtizede ott élő tisztességes emberek közé ugyanis olyanok keveredtek, akik Szatmárnémeti egyik legfontosabb és legszebb részén prostituáltakat futtattak, vagy éppen drogokkal kereskedtek. Jelenleg azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a szükséges pénzügyi forrásokat a felújításához, ami az épület állagát elnézve nem egy egyszerű feladat, de megoldjuk.”

Azokat a családokat, melyeknek tagjai nem követtek el törvénysértést, illetve rendesen fizették a köztartozásaikat és a számlákat, a város más szociális lakásaiban helyezte el az önkormányzat.

Az egykori Victoria Szálló bejárataira a lakók költözése után lakat került, így nem tudnak visszaszivárogni oda. A köztisztaságért felelős vállalat szakemberei a hétvége folyamán kitakarították az épületet és környékét, összesen 222 köbméternyi szemetet szállítottak el onnan.

A polgármesteri terepszemle során megjelentek a szomszédok is, akik elmondták Kereskényinek, hogy számukra már az is előny, hogy nem kell a higiéniára fittyet hányó lakók miatt egyre gyűlő orrfacsaró bűzt elviselniük, és éjszakánként nyugodtan tudnak pihenni.

Princz Csaba

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. június 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...