Kiürítette a hivatal a Horea hatot
Utoljára módositva: 2018-10-09 17:00:41

Kedd reggelre üresek lettek a lakások a szatmárnémeti Horea utca 6. szám alatti bérházban, régi kötelezettségének tett eleget a szatmárnémeti városvezetés, amikor rendezte az ingatlan lakhatási feltételeit a törvényi előírásoknak megfelelően.

Keddre üres lett a szatmárnémeti régi központi Horea utca 6. szám alatti ingatlan, a polgármesteri hivatal hosszas jogi procedúrát követően és az ilyen esetekben hatályos előírások betartása mellett költözésre szólította fel az ott lakókat. Személyesen is meg akart győződni arról, hogy a rég kívánatos folyamat megtörtént, ezért október 9-én bejárta a társasházat Kereskényi Gábor polgármester, hogy a helyszínen lássa, kiköltöztek az albérlők a hírhedt Horea utca 6. szám alatti ingatlanból. Az eset nyomán közleményt adott ki a városháza sajtóosztálya, amelyik a polgármestert így idézi: „Megtettük az egyik legfontosabb lépést annak érdekében, hogy az egykori Horea utcai fertőtelep csak egy rossz álomként maradjon meg a szatmáriak emlékezetében. Vállalva annak a következményeit, a 29 ott élő „albérlő” családot kilakoltattuk, így megtisztítottuk a városközpontot a bűnöző elemektől. A több évtizede ott élő tisztességes emberek közé ugyanis olyanok keveredtek, akik Szatmárnémeti egyik legfontosabb és legszebb részén prostituáltakat futtattak, vagy éppen drogokkal kereskedtek. Jelenleg azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a szükséges pénzügyi forrásokat a felújításához, ami az épület állagát elnézve nem egy egyszerű feladat, de megoldjuk.”

Azokat a családokat, melyeknek tagjai nem követtek el törvénysértést, illetve rendesen fizették a köztartozásaikat és a számlákat, a város más szociális lakásaiban helyezte el az önkormányzat.

Az egykori Victoria Szálló bejárataira a lakók költözése után lakat került, így nem tudnak visszaszivárogni oda. A köztisztaságért felelős vállalat szakemberei a hétvége folyamán kitakarították az épületet és környékét, összesen 222 köbméternyi szemetet szállítottak el onnan.

A polgármesteri terepszemle során megjelentek a szomszédok is, akik elmondták Kereskényinek, hogy számukra már az is előny, hogy nem kell a higiéniára fittyet hányó lakók miatt egyre gyűlő orrfacsaró bűzt elviselniük, és éjszakánként nyugodtan tudnak pihenni.

Princz Csaba

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A belleville-i zsaru
Ma, 14:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 18:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...