Kiutat találni a depresszióból
Utoljára módositva: 2019-10-02 09:03:25

Húszból egy romániai lakos depresszióban szenved. A depresszió a legfőbb rizikófaktor az öngyilkosság hátterében, amelyben Románia a világelsők között szerepel.

A depresszió körülbelül minden negyedik nőt és minden nyolcadik férfit érint élete során, növeli az önsértés és az öngyilkosság kockázatát. Október elsején a depresszió elleni küzdelemre hívták fel a figyelmet az egészségügyi szakemberek. Együtt a depresszió ellen! mottóval felhívták a figyelmet arra, hogy a depresszió egy valós betegség, egy olyan állapot, amelyet komolyan kell venni. Korunk népbetegségének vannak tünetei, melyek több területen megjelennek, így érzelmi — szomorúság, rosszkedv, örömképtelenség, öngyűlölet, szeretetképtelenség —, motivációs — „semmi értelme belevágni egy újabb szánalmas napba” érzés —, viselkedési — produktivitása, aktivitása csökken, gyakran csak fekszik az ágyban, energiahiányról panaszkodik, lelassul —, kognitív — alacsony koncentrációs képesség — és testi tüneteket — fejfájás, emésztési zavar, fogyás vagy hízás, szédülés, alvászavar — azonosíthatunk.

Amint azt dr. Suvanjeiev Róbert-Gábor pszichiáter már korábban is kifejtette lapunknak: a depresszióból van kiút, ehhez azonban érdemes segítséget kérni. A legtöbb ember ugyanis szakember segítségével képes kigyógyulni a depresszióból. A szakmai kezelés általában pszichoterápián — beszélgetős terápián — alapszik, de bizonyos esetekben gyógyszerek szedése is szükséges. A kezelés típusától függően sokan már 2–6 héttel annak elkezdése után jelentős változást, hangulatjavulást érzékelnek, de a tényleges kezelés 6–9 hónapig tart.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...