×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Kiváló versenyeredmények

2020.02.19 - 18:29
Megosztas :
 • Kiváló versenyeredmények

  Az elmúlt időszakban több rangos megmérettetésen is kiválóan helytálltak a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai, akikre nagyon büszke az egész tanintézmény — közölte lapunkkal a jó hírt Pataki Enikő iskolaigazgató.

  Az Országos Magyar Matematikaversenyen az ötödikes Dénes Máté Gergő EMMV dicséretben részesült, a tizedikes Éles Júlia minisztériumi első helyezett, EMMV első díjas lett, a tizenegyedikes Kiss Krisztián EMMV dicséretben részesült, csakúgy, mint a végzős Stier Alma Beatrix. Mindannyian részt vesznek az Erdélyi Magyar Matematikaverseny (EMMV) következő szakaszán, a nemzetközi döntőben — mondta az igazgatónő.

  Nem ez az egyetlen nemzetközi döntő, ahol nemsokára bizonyítaniuk kell a főgimnazistáknak, a matekesek mellett az informatikában jeleskedők — Éles Júlia, Ludescher-Tyukodi Réka, Halász Eszter, Póti Ábel, Poszet Kinga, Nagy Boglárka, Lieb Hanna, Kiss Krisztián — is megmérettetnek a Nemes Tihamér Informatika Verseny Kárpát-medencei döntőjében.

  A kis matekesek is nagyon ügyesek voltak nemrég, a Pontszerző Matematikaverseny megyei szakaszán remekeltek: Sárosi Melinda tanítónő diákja, Mihály Ármin első lett, és továbbjutott az országos szakaszra, Lőkös Ákos Bence pedig második helyezést ért el.

  A Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz-Földtan Verseny megyei szakaszán a VII. osztályos Zolcsák Kristóf első helyezést ért el, és ő képviseli megyénket a márciusi, Déván rendezendő országos döntőben. Gratulálnak neki és felkészítő tanárának, Nagy Tündének — tette még hozzá Pataki Enikő.

  Cookie