Kivárnak alpolgármester-ügyben
Utoljára módositva: 2014-02-26 12:03:51

Felbomlott az USL, de még nem tudni, hogy az ellenzékbe kerülő PNL-nek köszönhetően lesz-e magyar alpolgármestere Szatmárnémetinek.

 

Dorel Coica és Kereskényi Gábor

Csak a helyi sajtó siet azzal kapcsolatban információhoz jutni, hogy a Szociálliberális Szövetség (USL) kedd este bejelentett felbomlása után mi lesz a liberálisok által foglalt szatmárnémeti alpolgármesteri szék sorsa. Jellemző módon a politikai helyzet központi szinten történő alakulására várnak az ügyben fontos szereppel bíró pártok — a liberális, a szociáldemokrata és az RMDSZ — politikusai, a jelenlegi információk szerint ezen a héten még nem fog eldőlni, hogy valóban borul-e Marcela Papici (PNL) régen ingó alpolgármesteri széke.

Dorel Coica polgármester, a szociáldemokraták (PSD) városi szervezetének elnöke a déli órákban úgy nyilatkozott, szeretné fenntartani a RMDSZ-es városi tanácsosokkal fennálló jó viszonyt és a velük és a Szövetséggel való jó együttműködésre törekszik továbbra is. Konkrét szándéka egyelőre nincs az alpolgármesteri székkel és Marcela Papici alpolgármester közigazgatási tisztségével kapcsolatban, a bukaresti viszonyok alakulásának függvényében lesz majd döntés — valószínűleg a hét végén —, menesztik-e vagy sem.

Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke szerint a hét végi SZKT-ig semmi esetre sem lesz döntés azzal kapcsolatban, nevezhet-e alpolgármestert a Szövetség, arról pedig még kevésbé, hogy ki lesz az illető személy. A frissujsag.ro-nak adott szerdai Kereskényi-nyilatkozatból viszont kiderül, ha egy lehetősége adódik, a szatmárnémeti RMDSZ szeretné helyreállítani a megyeszékhely számarányának megfelelő hatalmi viszonyokat a városházán is.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...