Kivárnak alpolgármester-ügyben
Utoljára módositva: 2014-02-26 12:03:51

Felbomlott az USL, de még nem tudni, hogy az ellenzékbe kerülő PNL-nek köszönhetően lesz-e magyar alpolgármestere Szatmárnémetinek.

 

Dorel Coica és Kereskényi Gábor

Csak a helyi sajtó siet azzal kapcsolatban információhoz jutni, hogy a Szociálliberális Szövetség (USL) kedd este bejelentett felbomlása után mi lesz a liberálisok által foglalt szatmárnémeti alpolgármesteri szék sorsa. Jellemző módon a politikai helyzet központi szinten történő alakulására várnak az ügyben fontos szereppel bíró pártok — a liberális, a szociáldemokrata és az RMDSZ — politikusai, a jelenlegi információk szerint ezen a héten még nem fog eldőlni, hogy valóban borul-e Marcela Papici (PNL) régen ingó alpolgármesteri széke.

Dorel Coica polgármester, a szociáldemokraták (PSD) városi szervezetének elnöke a déli órákban úgy nyilatkozott, szeretné fenntartani a RMDSZ-es városi tanácsosokkal fennálló jó viszonyt és a velük és a Szövetséggel való jó együttműködésre törekszik továbbra is. Konkrét szándéka egyelőre nincs az alpolgármesteri székkel és Marcela Papici alpolgármester közigazgatási tisztségével kapcsolatban, a bukaresti viszonyok alakulásának függvényében lesz majd döntés — valószínűleg a hét végén —, menesztik-e vagy sem.

Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke szerint a hét végi SZKT-ig semmi esetre sem lesz döntés azzal kapcsolatban, nevezhet-e alpolgármestert a Szövetség, arról pedig még kevésbé, hogy ki lesz az illető személy. A frissujsag.ro-nak adott szerdai Kereskényi-nyilatkozatból viszont kiderül, ha egy lehetősége adódik, a szatmárnémeti RMDSZ szeretné helyreállítani a megyeszékhely számarányának megfelelő hatalmi viszonyokat a városházán is.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...