Kizárták a Liga 3-ból a VSK-t
Utoljára módositva: 2019-08-22 19:36:55

Nem fogadták be a Liga 3-ba a Szatmárnémeti VSK-t. A Román Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága elutasította a klub óvását, így fölöslegesnek bizonyult a sportteljesítmény.

Hiába várták a szatmáriak reménykedve a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fellebbviteli bizottságának a csütörtök délutáni gyűlését, a föderáció döntéshozói nem hagyták jóvá a Szatmárnémeti VSK óvását, így a focicsapat nem élhet a pályán kiharcolt jogával, vagyis nem szerepelhet a Liga 3-ban.

Ebből csak azt a következtetést lehet levonni, hogy a Răzvan Burleanu által vezetett FRF-nél nem számít a sportteljesítmény. A közember érthetetlenül áll az ügy előtt, míg mások „politikai játszmáról” beszélnek. Hiszen a FRF-nek semmi más oka nem lehetett arra, hogy visszautasítsa a VSK jogos nevezését. A licenc megvolt, mindek okirat jóvá volt hagyva, csak a 20 ezer lej kaució késett közel másfél hetet – legalább is ezt mondják a VSK vezetői. Július végén kifizette a szatmári alakulat a szereplési garanciát, a FRF pedig csak augusztus 12-én véglegesítette a Liga 3 csoportjait. Jól bevett szokása szerint, a szövetség azért késlelteti a harmadosztályos szériák összeállítását, hogy biztos legyen abban, hogy sikerült feltölteni az üresen maradt helyeket. Elméletileg a VSK nem hagyta üresen a helyét, hiszen jóval a szériák meghirdetése előtt tett eleget utolsó kötelességének. Mégis, a FRF – a szó szoros értelmében – kirúgta a VSK-t. Miért?

A szatmári klub vezetői azt mondják, hogy azt az ügyvédet fogadták fel, aki legjobb a sportügyek rendezésében. Innen a bizakodás a csütörtöki ülés előtt. Viszont késő délutánra jött a sokkoló válasz: elutasítva a fellebbezés. Miért? Erre nem kaptunk választ. Fogel László klubelnök azt mondta, hogy még nem kaptak hivatalos választ és magyarázatot a döntésről. A csapat viszont megy vissza a Liga 4-be, ahol a Megyei Labdarúgó Egyesület a C-csoportba tartott fel neki helyet.

A Liga 3 új idénye pénteken kezdődik…

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...