Klasszis izomkolosszusok versenyeztek Szatmáron
Utoljára módositva: 2014-07-06 20:46:47

A világ húsz legerősebb embere közé tartozó lengyel Rafal Kobylarz nyerte meg az Romániában első alkalommal rendezett skót felföldi hagyományos játékok világbajnoki tornáján, Szatmáron.

A szatmári Cortean „Big Sanyi” sérülten teljesített hat és fél próbát

A sportágban elismert, több világversenyt megnyert izomkolosszusok vettek részt az elmúlt hétvégén a szatmárnémeti Aquaparkban rendezett skót felföldi hagyományos játékok világbajnoki tornáján. A bírói testületet is klasszisok alkották, ugyanis itt volt a Nemzetközi Felföldi Játékok Szövetségének (IHGF) teljes vezérkara: a skót Francis Brebner egykori profi világbajnok, az IHGF elnöke, az egyesült államokbeli Ryan Viera többszörös profi világbajnok, az IHGF alelnöke, illetve a magyarországi Darázs Ádám ötszörös Közép–Európa Legerősebb Embere, az IHGF vezérigazgatója. Utóbbi elmondta, az erősember–versenyek a világ legrégebbi, folyamatosan megrendezett tornái, a skót felföldi hagyományos játékok szabályai pedig 200–300 éves múltra tekint vissza. „A skót felföldi hagyományos játékok elsősorban az angolszász vidékeken népszerűek. Nagy Britanniában például több százezres közönség előtt rendezik a világbajnoki versenyeket, és maga a királynő adja át a díjakat. Magyarországon a 2000-es éve elején lett népszerű, és már vannak világszinten elismert sportolóink” – nyilatkozta Darázsi. A szatmári versennyel kapcsolatban elmondta, szeret visszatérni a Szamos–parti városban, hiszen Cortean Sándor (Big Sanyi) évről évre jó tornákat szervez. „Most nagyon erős a mezőny, hiszen Bajnokok Ligája–győztesek, világverseny–győztesek mérkőznek meg, egyeseknek a világ legerősebb embere versenyére készülnek” – folytatta az IHGF vezérigazgatója, aki az elmúlt években részt vett a Big Security által megrendezett Szatmár Kupa erősember–versenyeken. „Jelentős különbségek vannak az erősember és a skót felföldi hagyományos játékok szabályai között. Többek között a versenyszámok különböznek, ugyanakkor ezeken a játékokon sokkal nagyobb hangsúlyt kap a technika” – mondta Big Sanyi, aki a szatmári verseny előtt 2012-ben, Magyarországon vett részt egy vb–versenyen, ott a kőlökés számban bizonyul a legjobbnak. A hazai viadalon viszont nem sikerült a bravúr. Ennek legfőbb oka, hogy megsérült, tegnap a hetedik próba után, a hetedik helyről feladni kényszerült a versenyt.

A lengyel Rafal Kobylarz lett az első

A nyolc próbás verseny egyébként rendkívül látványos versenyt hozott, a vasárnapi próbák között pedig a magyarországi Kéri György skótdudás szórakoztatta a közönséget. A mezőny legjobbja a lengyel Rafal Kobylarz volt: a világ húsz legerősebb embere közé tartozó fiatal izomkolosszus négy és fél próbát nyert meg. A holland Johan Langhorst lett a második, míg az izlandi, több mint két méter magas és 156 kilós Georg Ogmundsson a bronzéremmel térhetett haza.

Végeredmény

1. Rafal Kobylarz (Lengyelország), 2. Johan Langhorst (Hollandia), 3. Georg Ogmundsson (Izland), 4. Ivan Medimuvec (Horvátország), 5. Kiss Tibor (Magyarország), 6. Saliga Tamás (Magyarország), 7. Chad Ullom (Egyesült Államok), 8. Kecskés Roni (Szerbia), 9. Cortean Sándor (Románia, Szatmárnémeti), 10. Al Myers (Egyesült Államok).

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A VERSENYEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Tulipánláz
Ma, 15:00
A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A Lego Ninjago film
Ma, 17:00
Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 25.
A Mars a Szűz jegyében áll. Jelentőségteljes nap elébe néz. Végre felkínálkozik a várva várt lehetőség, közeleg az idő, amikor válthat, és valami új dologba kezdhet. Döntsön megfontoltan!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...