Klasszis izomkolosszusok versenyeztek Szatmáron
Utoljára módositva: 2014-07-06 20:46:47

A világ húsz legerősebb embere közé tartozó lengyel Rafal Kobylarz nyerte meg az Romániában első alkalommal rendezett skót felföldi hagyományos játékok világbajnoki tornáján, Szatmáron.

A szatmári Cortean „Big Sanyi” sérülten teljesített hat és fél próbát

A sportágban elismert, több világversenyt megnyert izomkolosszusok vettek részt az elmúlt hétvégén a szatmárnémeti Aquaparkban rendezett skót felföldi hagyományos játékok világbajnoki tornáján. A bírói testületet is klasszisok alkották, ugyanis itt volt a Nemzetközi Felföldi Játékok Szövetségének (IHGF) teljes vezérkara: a skót Francis Brebner egykori profi világbajnok, az IHGF elnöke, az egyesült államokbeli Ryan Viera többszörös profi világbajnok, az IHGF alelnöke, illetve a magyarországi Darázs Ádám ötszörös Közép–Európa Legerősebb Embere, az IHGF vezérigazgatója. Utóbbi elmondta, az erősember–versenyek a világ legrégebbi, folyamatosan megrendezett tornái, a skót felföldi hagyományos játékok szabályai pedig 200–300 éves múltra tekint vissza. „A skót felföldi hagyományos játékok elsősorban az angolszász vidékeken népszerűek. Nagy Britanniában például több százezres közönség előtt rendezik a világbajnoki versenyeket, és maga a királynő adja át a díjakat. Magyarországon a 2000-es éve elején lett népszerű, és már vannak világszinten elismert sportolóink” – nyilatkozta Darázsi. A szatmári versennyel kapcsolatban elmondta, szeret visszatérni a Szamos–parti városban, hiszen Cortean Sándor (Big Sanyi) évről évre jó tornákat szervez. „Most nagyon erős a mezőny, hiszen Bajnokok Ligája–győztesek, világverseny–győztesek mérkőznek meg, egyeseknek a világ legerősebb embere versenyére készülnek” – folytatta az IHGF vezérigazgatója, aki az elmúlt években részt vett a Big Security által megrendezett Szatmár Kupa erősember–versenyeken. „Jelentős különbségek vannak az erősember és a skót felföldi hagyományos játékok szabályai között. Többek között a versenyszámok különböznek, ugyanakkor ezeken a játékokon sokkal nagyobb hangsúlyt kap a technika” – mondta Big Sanyi, aki a szatmári verseny előtt 2012-ben, Magyarországon vett részt egy vb–versenyen, ott a kőlökés számban bizonyul a legjobbnak. A hazai viadalon viszont nem sikerült a bravúr. Ennek legfőbb oka, hogy megsérült, tegnap a hetedik próba után, a hetedik helyről feladni kényszerült a versenyt.

A lengyel Rafal Kobylarz lett az első

A nyolc próbás verseny egyébként rendkívül látványos versenyt hozott, a vasárnapi próbák között pedig a magyarországi Kéri György skótdudás szórakoztatta a közönséget. A mezőny legjobbja a lengyel Rafal Kobylarz volt: a világ húsz legerősebb embere közé tartozó fiatal izomkolosszus négy és fél próbát nyert meg. A holland Johan Langhorst lett a második, míg az izlandi, több mint két méter magas és 156 kilós Georg Ogmundsson a bronzéremmel térhetett haza.

Végeredmény

1. Rafal Kobylarz (Lengyelország), 2. Johan Langhorst (Hollandia), 3. Georg Ogmundsson (Izland), 4. Ivan Medimuvec (Horvátország), 5. Kiss Tibor (Magyarország), 6. Saliga Tamás (Magyarország), 7. Chad Ullom (Egyesült Államok), 8. Kecskés Roni (Szerbia), 9. Cortean Sándor (Románia, Szatmárnémeti), 10. Al Myers (Egyesült Államok).

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A VERSENYEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...