Kocsiban hagyta gyermekét
Utoljára módositva: 2019-06-14 16:42:43

Az egyik bevásárlóközpont parkolójában, felhúzott ablakú autójában hagyta alvó kisgyermekét egy nő, az arra járók riasztották a biztonsági szolgálatot.

 

Sajnos nem múlik el úgy nyár, hogy legalább egy kisgyermek életét ne követelné a szülői felelőtlenség vagy meggondolatlanság — mindig „csak egy percre” ugranak be a bevásárlóközpontba, miközben a kicsit a parkolóban hagyják, a kánikulában felhúzott ablakú autóban. Az ilyen tragédiáknak mindig (és érthető módon) hatalmas sajtóvisszhangja van, az esetek kapcsán különböző szakemberek figyelmeztetnek, ám úgy tűnik, mindezekből soha semmi nem jutott el annak a szatmári fiatalasszonynak füléig és tudatáig, aki csütörtökön este az egyik Károlyi úti bevásárlóközpont hőségtől szinte gőzölgő betonparkolójában hagyta autóját, s benne a gyermekülésben nyugodtan alvó kisgyermekét — „természetesen” szorosan felhúzta az ablakokat és elindult vásárolni. Az arra járók azonban jóval izgatottabbak lettek, amikor észrevették a kocsiban alvó gyerkőcöt, s míg egyesek a bevásárlóközpont biztonsági őreihez rohantak, mások már azon tanakodtak: be kellene törni a kocsi ablakát, nehogy a gyermek megfulladjon. A biztonsági őrök a hangosbemondókon keresztül és az üzletházat átfésülve igyekeztek megtalálni a szülő(ke)t, ugyanakkor a 112–es egységes segélyhívón riasztották a rendőrséget is — hosszú percek elteltével végül ők azonosították 37 éves nőt, aki „természetesen” azzal magyarázkodott: csak öt percre ugrott be vásárolni az egyik üzletbe s mivel a kicsi aludt, nem akarta magával vinni, nehogy felébredjen. S bár a jelenlévők szerint sokszor öt perc telt el, a rendőrök az édesanya magyarázkodását elfogadva írásbeli figyelmeztetésben részesítették. Szerencsére a gyerkőcnek semmilyen komolyabb baja nem történt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...