Koczinger Éva Mentor Díjat kapott
Utoljára módositva: 2019-04-24 19:57:26

Évente tíz kiváló edzőt és tanárt díjaz a MOL Románia és A Közösségért Alapítvány. Az idei kitüntetettek között van Koczinger Éva matematikatanár, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum oktatója, aki szerint gyerekek között lenni végtelen nagy energiaforrás.

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tíz kiváló tanárt és edzőt díjazott a kilencedik alkalommal megszervezett Mentor Gálán. A gálaest díszmeghívottja, Ion Caramitru színművész, a Bukaresti Nemzeti Színház igazgatója a mentornak a tanítványai életében betöltött szerepéről beszélt. A tíz díjazott mindegyike 8000 lej pénzjutalomban részesült, és átvette a Mentor trófeát, Ioan Nemţoi képzőművész alkotását.

„A MOL Románia 2010 óta minden évben tíz rendkívüli tanárt és edzőt díjaz. A jelképes kitüntetés azoknak a tanítómestereknek az áldozatkész és kitartó munkáját hivatott elismerni, akik tehetséges fiatalok generációit vezették az önmegvalósítás útján. Bár a kimagasló oktatók munkája felbecsülhetetlen, a Mentor Gála alkalmával szeretnénk megköszönni a mentoroknak, hogy életüket a tanítás és nevelés szolgálatába állították. A tehetséggondozás, az elme és a jellem csiszolása talán az egyik legfelelősségteljesebb munka és az egyik legnagyobb kihívás” — nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A tíz díjazottat A Közösségért Alapítvány Kuratóriuma választotta ki a 2018. május-december között beérkezett 234 jelölésből. A díjazásra érdemes jelölések száma minden évben jóval meghaladja a lehetséges díjazottak számát, azonban a jelöléseket a következő években is meg lehet ismételni.

A 2018-as év díjazottjai: Koczinger Éva matematikatanár (Szatmárnémeti), Balázs Bécsi Attila, a Téka Alapítvány elnöke, tanár (Szamosújvár), Ciubotariu Éva kémiatanár (Nagyvárad), Nicoleta Cocea balettoktató (Bukarest), Sandu Mirel Golcea fizikatanár (Temesvár), Stelian Haşoti asztalitenisz-edző (Konstanca), Toma Miriţescu úszóedző (Ploieşti), Lenuş Teodora Moraru színjátszócsoport-oktató (Botoşani), Magdalena Ursu hegedűtanár (Bukarest), Marlena Zagoni evezőedző (Olteni, Dâmboviţa).

Koczinger Éva matematikatanár elmondása szerint oktatni, gyerekek között lenni egy végtelen nagy energiaforrás. „Gyerekeket nevelni, valamire megtanítani, az tulajdonképpen maga a csoda. Nagyon jó látni, hogy egy diák rájön valaminek a nyitjára” — vallotta a díjátadóra készült kisfilmjében a tanárnő, akiről diákjai is elismerően nyilatkoztak. Telegdy Mátyás volt diák szerint nem csak kedves, hanem úgy tartja az órákat, hogy nem lehet nem figyelni a matematikára, mert érdekli a diákokat az, amit mond és ahogyan mondja. Mares Imre tanuló elmondása szerint ráadásul nem csak az órák keretében lehet számítani a pedagógusra, mert igyekszik az iskolai programon kívül is a diákjai mellett állni, segíteni nekik, bátorítani őket arra, hogy többre is képesek.

A díjátadó ünnepségen a szervezők egyébként meghirdették a Mentor Díj tizedik kiírását. A jelöléseket online lehet benyújtani év végéig, a kiírásban található útmutató szerint. További részletek a www.molromania.ro és a www.pentrucomunitate.ro honlapon.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csaló csajok
Ma, 17:45
A CSALÓ CSAJOK-ban, ebben a kacagtató új vígjátékban Anne Hathaway és Rebel Wilson szélhámosnőket alakítanak; egyikük kisstílű, másikuk nagypályás. Egyesítik erőiket, és rászedik a férfiakat – hogy megszedjék magukat.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 21:25
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...