Kódolják a foci-vb magyar közvetítéseit
Utoljára módositva: 2014-06-16 13:23:50

Mától a Digi TV kábeltelevíziós és műholdas előfizetői sem nézhetik a magyar nyelvű közvetítéseket, értesítette szerkesztőségünket Suta János, az RCS-RDS szatmári területi kirendeltségének vezetője.

A román közszolgálati televízió a közvetítési jogok kizárólagosságára és üzleti érdekekre hivatkozva a mai naptól kezdve kódolja az M1 és M2 közvetítéseit a labdarúgó-világbajnokság alatt. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) már a múlt héten közleményben tudatta, hogy a több hónapos erőfeszítések eredményeként a szomszédos országok többségében a magyar ajkúak is anyanyelvükön nézhetik az M1 és az M2 közvetítéseit a labdarúgó-világbajnokság alatt, kábeltelevíziós vagy kódolt műholdas szolgáltatójukon keresztül, de a román fél általános kereskedelmi érdekre hivatkozva nem tette lehetővé a magyar adások kódolás nélküli sugárzását.

Az ügy előzményéhez tartozik, hogy az MTVA már a téli olimpia alatt (de most, a foci-vb alatt is), minden különösebb érdek nélkül tette lehetővé, hogy a német ZDF televízió Magyarország területén belül kódolatlanul sugározza német nyelvű közvetítéseit. Az MTVA azzal számolt, hogy a magyar-német megállapodás példaértékű lehet mások számára is. Ez a legtöbb esetben így is történt, a román közszolgálati televízió részéről azonban már a téli olimpia kezdetén olyan jelzés érkezett, amely a közvetítési jogok kizárólagosságára és üzleti érdekekre hivatkozva nem tette lehetővé a sportesemény magyar nyelvű közvetítését Románia területén. A labdarúgó-világbajnokság előtti újbóli megkeresésre — a szlovén közszolgálati televízióhoz hasonlóan — ismét elutasítóan reagáltak és úgy tűnik, hogy négy nappal a foci-vb kezdete után a szerződésben foglaltakat be is tartják.

[ohballada-1]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...