Kokainnal fűszerezett buli
Utoljára módositva: 2019-01-05 11:01:34

Nagyszabású razziát tartottak a rendőrök Avasfelsőfaluban — öt, kokainnal fűszerezett buliból hazatartó sofőrt elő is állítottak.

 

Felbolydult méhkashoz volt hasonlatos Avasfelsőfalu csütörtökön este, a rendőrök és közlekedésrendészek majd’ minden úton és utcában ellenőrzőpontokat állítottak fel, miután „fülest” kaptak arról a zárt körű és exkluzív buliról, amelynek résztvevői nem csak egy-egy jointra (marihuánás cigaretta) pipáltak rá, de bőségesen felszippantgattak a mind anyagilag, mind fajsúlyilag kemény drognak minősülő kokain csíkjaiból is. A razzia eredményeként öt, 21–36 év közötti fiatalt szállítottak ki a volán mögül és kísértek be kihallgatásra, valamint vér- és vizeletvizsgálatra. Az ügyben a nyomozás tovább folytatódik, annál is inkább, mivel nem ez volt az első alkalom, hogy az Avas fővárosában élő/ünnepelni hazajövő, kiemelkedően jó anyagi körülményekkel rendelkező fiatalok kemény drogokkal fűszerezték a szórakozást.

A kemény drogok közül pedig a kokain az egyik legveszélyesebb, a szervezetbe kerülését követően rövid ideig tartó erős eufóriát okoz, amelyet rögtön az ellentéte követ: mély depresszió, idegesség — és sóvárgás még több drog után. Ugyanis a használók nagyon rövid idő alatt toleranciát fejlesztenek ki, ezért csak a folyamatosan emelkedő mennyiséggel és az egyre gyakoribb használattal érik el ugyanazt a hatást.

Bebizonyosodott, hogy ha egyszer valaki elkezdi fogyasztani, akkor testileg és lelkileg majdnem lehetetlen leszoknia róla, és súlyos paranoiát, dühöt, ellenségességet és idegességet okoz még akkor is, amikor a személy nem áll a közvetlen hatása alatt. Függetlenül attól, hogy milyen mennyiségben vagy milyen gyakran fogyasztja valaki, a kokain növeli annak kockázatát, hogy szívinfarktus, agyvérzés, görcs vagy légzési elégtelenség következzen be, amelyek bármelyike hirtelen halált okozhat. Nem mellesleg az egyik legkevésbé „válogatós” kábítószer: a kokainisták felölelik az összes korosztályt, foglalkozást és vagyoni réteget, még nyolcéves iskolás gyerekeket is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 18:00
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...