Kokainnal fűszerezett buli
Utoljára módositva: 2019-01-05 11:01:34

Nagyszabású razziát tartottak a rendőrök Avasfelsőfaluban — öt, kokainnal fűszerezett buliból hazatartó sofőrt elő is állítottak.

 

Felbolydult méhkashoz volt hasonlatos Avasfelsőfalu csütörtökön este, a rendőrök és közlekedésrendészek majd’ minden úton és utcában ellenőrzőpontokat állítottak fel, miután „fülest” kaptak arról a zárt körű és exkluzív buliról, amelynek résztvevői nem csak egy-egy jointra (marihuánás cigaretta) pipáltak rá, de bőségesen felszippantgattak a mind anyagilag, mind fajsúlyilag kemény drognak minősülő kokain csíkjaiból is. A razzia eredményeként öt, 21–36 év közötti fiatalt szállítottak ki a volán mögül és kísértek be kihallgatásra, valamint vér- és vizeletvizsgálatra. Az ügyben a nyomozás tovább folytatódik, annál is inkább, mivel nem ez volt az első alkalom, hogy az Avas fővárosában élő/ünnepelni hazajövő, kiemelkedően jó anyagi körülményekkel rendelkező fiatalok kemény drogokkal fűszerezték a szórakozást.

A kemény drogok közül pedig a kokain az egyik legveszélyesebb, a szervezetbe kerülését követően rövid ideig tartó erős eufóriát okoz, amelyet rögtön az ellentéte követ: mély depresszió, idegesség — és sóvárgás még több drog után. Ugyanis a használók nagyon rövid idő alatt toleranciát fejlesztenek ki, ezért csak a folyamatosan emelkedő mennyiséggel és az egyre gyakoribb használattal érik el ugyanazt a hatást.

Bebizonyosodott, hogy ha egyszer valaki elkezdi fogyasztani, akkor testileg és lelkileg majdnem lehetetlen leszoknia róla, és súlyos paranoiát, dühöt, ellenségességet és idegességet okoz még akkor is, amikor a személy nem áll a közvetlen hatása alatt. Függetlenül attól, hogy milyen mennyiségben vagy milyen gyakran fogyasztja valaki, a kokain növeli annak kockázatát, hogy szívinfarktus, agyvérzés, görcs vagy légzési elégtelenség következzen be, amelyek bármelyike hirtelen halált okozhat. Nem mellesleg az egyik legkevésbé „válogatós” kábítószer: a kokainisták felölelik az összes korosztályt, foglalkozást és vagyoni réteget, még nyolcéves iskolás gyerekeket is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 18:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...