Koldusokat hoz a tavasz
Utoljára módositva: 2019-03-14 10:21:48

Az idő felmelegedésével egy időben ismét egyre több koldus érkezik Szatmárnémetibe.

 

Folytatta a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség a járőrözést és az állandó lakhely kiderítését célzó igazoltatást az Ostrovului utca környékén és a Zefirului utcában. A rendőrök olyan információkat kaptak, hogy a tél folyamán megnövekedett azoknak a más Szatmár megyei településekről vagy más megyében lévő településekről Szatmárnémetibe költözött személyeknek a száma, akik huzamosabb ideje laknak a városban, de engedély nélkül.

Februárban 92 embert igazoltatott a helyi rendőrség, összegezte a múlt havi adatokat a polgármesteri hivatal sajtóosztálya, s az igazoltatottak közül 9 személy huzamosabb ideje élt úgy a városban, hogy nem volt tartózkodási engedélye, ezért rájuk nem csak büntetést rótt ki a rendőrség, de ki is lakoltatta őket.

Az illegálisan itt tartózkodó személyek beazonosítása a város más részeiben is zajlik, a helyi rendőrség az elmúlt periódusban 63 kolduló személyre rótt ki bírságot és küldte haza őket, hiszen többségük a szomszédos megyékből jár át rendszeresen kéregetni Szatmárnémetibe. A városi rendőrök a meleg idő közeledtével a „vendégkoldusok” számának megnövekedésére számítanak, ami miatt kiemelt figyelmet szentelnek ennek a jelenségnek, és arra is gondolni lehet, hogy kihasználva a közelgő húsvéti ünnepeket és az emberek jólelkűségét a bevásárlóközpontok parkolói és a városközponti övezetek után a koldusok a templomoknál is egyre nagyobb számban kéregetni kezdenek.

A rendőrök ismételten kérik a lakosságot: ne adjanak pénzt a koldusoknak, mert ezzel hosszú távon nem segítik törvényes megélhetésüket; bevételi forrást látva a koldulásban tovább fogják folytatni a kéregetést, a koldusok után járás pedig elvonja a rendőrség erőforrásait más közbiztonsági feladatok ellátásától. Aki koldust lát, értesítse a városi rendőrséget az alábbi telefonszámon: 0361–919.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...