Kolozs megye bajnoka az ellenfél
Utoljára módositva: 2020-02-19 16:22:35

Vélhetően a Dési Someșul, Szászfenesi ACS, Kolozsvári ACS Supporter 2.0 trió egyike lesz majd a Szatmár megye labdarúgó Liga 4-es bajnokának az ellenfele a júniusi harmadik vonalbeli osztályzón. Hét év után rendeznek Szatmár–Kolozs megye párharcot.

Szerdán a Román Labdarúgó-szövetség székhelyén kisorsolták a Liga 3-as osztályzók párosításait, amiből kiderült, hogy Szatmár megye bajnoka a Kolozs megyei Liga 1 győztesével kell majd harcoljon egy harmadik vonalbeli helyért.

Legutóbb 2013-ban játszott a két megye bajnoka egymás ellen osztályzót, akkor a Szamoskrassói Someșul a Nemeszsuki Unireával mérkőzött Zilahon, egyenes kieséses meccsen. Érdekes, hogy a szatmári csapat kispadján ugyanaz a Rilti Zoltán ült, aki nagy eséllyel idén nyáron is osztályzóra vezetheti majd csapatát. A hét évvel ezelőtti mérkőzést egyébként 1–0-ra nyerték meg a Kolozs megyeiek, ami után néhány évig a Liga 3-ban szerepeltek.

Azóta egyébként mindkét klub megszűnt, a nemeszsukiak jelenleg az ötödosztályban, egy másik klubmegnevezéssel szerepelnek.

Megkeresésünkre Ritli nem kívánt sokat beszélni az osztályzóról, addig még a jelenlegi csapatával, a Szatmárnémeti VSK-val hosszú utat kell bejárnia. „Először meg kell nyerni a bajnokságot. Az biztos, hogy Szatmár bajnoka az egyik legnehezebb ellenfelet kapja az osztályzón” — értékelt az egykori kiváló kapus.

Kolozs megyében úgy tűnik, hogy három csapat küzd a bajnoki címért. Az őszi 14 mérkőzés után a Dési Someșul 37 ponttal vezeti a tabellát, öt követi két egységnyi hátrányban a Szászfenesi ACS, míg a harmadik helyen álló Kolozsvári ACS Supporter 2.0 alakulatnak három pont a hátránya a Szamos-partiak mögött. Kolozs megyében a tavaszi idény a jövő hétvégén kezdődik.

Szatmár megyében egyelőre az alapszakasz zajlik. Az A-csoportban az Avasújvárosi Talna, az Olimpia MCMXXI és az Avasfelsőfalui Energiát két pont választja el egymástól, a B-csoportban a Pusztadaróci Recolta hibátlanul vezet a táblázatban a három pont hátrányban levő Kismajtényi Crasna előtt, a C-csoportban pedig a Szatmárnémeti VSK és a Nagykárolyi VSK Victoria egyetlen döntetlennel és 13 győzelemmel osztózik az első helyen. Mint ismeretes, az alapszakasz után négyes döntőt rendeznek a bajnokcsapat kihirdetésére.

A bajnok tehát osztályzót játszik, és az elmúlt évek gyakorlatát követve oda-visszavágó mérkőzésen dől el a feljutó csapat sorsa. Az elmúlt két évben Beszterce-Naszód bajnoka volt a szatmáriak ellenfele: 2018-ban kizárták az Avasfelsőfalui Energiát, 2019-ben pedig hiába nyerte meg az osztályzót a VSK, egy adminisztrációs hiba miatt mégsem kapott helyet a csapat a Liga 3-ban.

Idén június 13-án, 18 órától rendezik az első mérkőzést, a visszavágót pedig egy hétre rá játsszák, 17.30 órától. A sorsolás szerint az első meccset Kolozs megyében rendezik.

Utánpótlás

A Román Labdarúgó-szövetség kisorsolta az utánpótlás korosztályos megyei bajnokságok országos programjának a menetrendjét és párosításait is. A 19 éveseknél Szatmár megye bajnoka Beszterce-Naszód megye legjobbjával játszik a megyeközi selejtezőben június 6-án és 10-én. Június 16–18-án rendezik az elődöntő tornát, ahol a Szatmár – Beszterce-Naszód párharc győztese a Kolozs – Máramaros, Szilágy – Bihar párharcok legjobbjaival szerepel egy körmérkőzéses tornán. Ennek a csopornak a legjobbja jut be a 4 csapatos országos döntőbe, amit június 23-án és 24-én rendeznek.

A 17 éveseknél is ugyanez a párosítás, a döntőt pedig június 26-án és 27-én fogják rendezni.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. április 2.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...