Kolozsvár ellen debütál edzőként Boian
Utoljára módositva: 2018-10-19 12:40:59

A târgoviștei Marius Dobát a szintén târgoviștei Octavian Boian váltja a VSK kosárlabdacsapatának a kispadján. A 30 éves szakvezető – elődjéhez hasonlóan – itt fog debütálni vezetőedzőként, de nagy reményeket fűz hozzá a klub elnöksége.

16 órakor fog kezdődni szombaton a Szatmárnémeti Városi Sportklub – Kolozsvári CS Universitatea női kosárlabda bajnoki mérkőzés.

Mint ismeretes, ez lesz Octavian Boian (képünkön fehér felsőben) első mérkőzése vezetőedzőként. A korábbi szakvezető, Marius Dobă ugyanis megegyezett a klub vezetőivel a szerződés méltányos módon történő felbontásáról, miután a csapat fájó vereséget szenvedett a második forduló mérkőzésén, Brassóban. Rossz nyelvek szerint a múlt heti fiaskó nem a véletlen műve volt. A lányok ugyanis nem értettek egyet Dobă edzési stílusával, ezért a brassói találkozón „sztrájkoltak”.

A csapat gyenge teljesítményét és a taktika nélküli játékot már mi is sérelmeztük az elmúlt idény több mérkőzése után, de a târgoviștei sportvezető csak most ismerte be, hogy edzőként nem állja meg a helyét. Dobă ugyanis azelőtt a CSM Târgoviște elnöke és csapatmenedzsere volt, és a szatmáriak felkérésére tette próbára magát egy felnőtt női csapatnál edzőként. Bajnoki ezüstérem, Román Kupa második helyezés és Női Közép-Európa Liga-győzelem a mérlege, de szakemberek véleménye is az volt, hogy a tavalyi csapatban több volt annál, mint amit a VSK nyújtott a pályán.

Boian is először vezet majd felnőtt csapatot. A 30 éves târgoviștei srác éveken keresztül dolgozott Dobă mellett, de többnyire ificsapatoknál edzősködött. Szeptemberben megszerezte az A fokozatú edzői licenc-t és máris munkához láthat egy olyan csapatnál, amely ebben a szezonban nem elégszik meg a második helyezésekkel. Nagy a kihívás a fiatal szakvezetőnek is, viszont a VSK kerete nem idegen számára. Tavaly Dobával együtt érkezett Szatmárra, és a hazai meccseken azt láthattuk többször is, hogy másodedzőként sokkal több utasítást adott a lányoknak a kispadról, mint a vezetőedző.

A kolozsváriak elleni találkozó talán alkalmas arra, hogy Boian megmutassa edzői kvalitásait. Az ellenfél két amerikaival és egy bosnyák játékossal, illetve több felnőtt és korosztályos honi válogatott lánnyal érkezik – többek között a VSK korábbi ifjújával, Marina Sfîrleával. Papíron így is a Városi Sportklub a favorit, de az „egyetemisták” kellő erőt képviselnek, hogy megdolgoztassák a szatmáriakat a sikerért. A kincses város csapata kedden játszotta idénybeli első bajnoki mérkőzését, és nehezen, a harmadik negyedbeli visszaesés miatt vesztettek odahaza 71–80-ra a Brassói CSTBv Olimpiával szemben. A kolozsvári győzelemmel egyébként a brassóiak a VSK elé kerültek a Nemzeti Liga A-csoportjának a táblázatában, és így ma este Sepsiszentgyörgyön a veretlenek csatáját játsszák.

Ugyanakkor, a szombati meccs arra is jó alkalomként szolgál, hogy a szatmáriak bizonyítsák: a brassói teljesítmény egyáltalán nem tükrözte a valós tudásukat, a városi költségvetésből rájuk fordított összeg pedig bajnoki címet eredményezhet egy hosszú szezon végén, jövő év májusában.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, A-osztály, 3. forduló

Szombat

Szatmárnémeti VSK – Kolozsvári CSU (16 óra, Both Katalin Sportterem)

Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC – Brassói CSTBv Olimpia

Október 23.

Aradi FCC ICIM – CSM Târgoviște.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 29.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...