Kolozsváron és Sepsiszentgyörgyön is előadást tart Nick Vujicic motivációs tréner
Utoljára módositva: 2019-09-26 15:33:36

A magyar kormány támogatásával jut el Kolozsvárra és Sepsiszentgyörgyre is egy-egy előadást tartani október végén Nick Vujicic, a végtagok nélkül született amerikai-ausztrál motivációs tréner.

Az erdélyi előadások szervezői csütörtöki kolozsvári sajtótájékoztatójukon számoltak be az október 23-án és 24-én tartandó rendezvényekről. Elmondták, hogy mind a kolozsvári, mind a sepsiszentgyörgyi sportcsarnokban tartandó előadásra annak ellenére elkeltek már a jegyek, hogy a rendezvényeket csak a közösségi hálón hirdették.

Papp Szabolcs, a magyarországi Nem Adom Fel Alapítvány képviselője szerint immár harmadszor hívták meg Magyarországra a trénert, és úgy gondolták, hogy Erdélybe is elhozzák azt az üzenetet, amit ő tud adni a világnak. Hozzátette: azt akarják elsősorban a fiataloknak közvetíteni, hogy az életben nemcsak nehézségek, hanem értékek is vannak.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a rendezvénnyel a különböző vallásfelekezetekhez tartozó román és magyar fiataloknak szeretnék megadni azt az élményt, amitől együtt jobbak lehetnek. Az államtitkár elmondta, a magyar kormány a budapesti és erdélyi rendezvényeket 40 millió forinttal támogatta.

Megjegyezte: még dolgoznak azon, hogy az angolul beszélő Nick Vujicicet miként lehet Kolozsváron a román és a magyar közönség számára is érthetővé tenni. A két nyelvű szimultán tolmácsolás ugyanis nagyon megtörné az előadást. Szerinte a legjobb megoldás az lenne, ha minden néző olyan készüléket kaphatna, amellyel a saját nyelvén hallgathatná a tolmácsolást. Ha ezt nem sikerül biztosítani, akkor az előadás felét az egyik nyelvre fordítanák, a másik felét a másikra. A magyarra tolmácsolt részben a román nézők feliraton olvashatnák Nick Vuicic beszédét, és fordítva.

László Viktor, az Ez az a nap szervezőiroda képviselője elmondta, Nick Vujicic a mostani magyarországi és erdélyi útja során nemcsak motivációs tréninget akar tartani, hanem az evangéliumot is hirdetni akarja. Úgy vélte: nagy nyitottságot jelez a tény, hogy Kolozsváron és Sepsiszentgyörgyön is megtelik az aréna. Szerinte ma már nem az a nagy kihívás, hogy a különböző felekezetek együtt legyenek, hanem hogy a különböző nemzetek megbékéljenek, és megáldják egymást.

Adrian Tamas, a Betel Baptista Gyülekezet lelkipásztora, a román szervezetek megbízottja elmondta, többször is szerették volna Kolozsvárra hívni Nick Vujicicot, és most nem várt módon jött a lehetőség. “Azt szeretnénk, hogy a rendezvényben tapasztalható legyen Isten jelenléte” – fogalmazott a lelkész.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...