Kolozsvárra is terveznek futamot
Utoljára módositva: 2014-02-12 17:23:19

A Rally Sprint kilencedik kiírása már országos szintű verseny, amelynek első fordulóját február 22-én rendezi az ACR Szatmárnémetiben.

Idén is ötfordulós lesz a Rally Sprint országos bajnokság

Február 22-én, a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti Gorunului utcai gyakorlópályáján rendezik meg a Rally Sprint ügyességi és gyorsasági autós bajnokság nyitófordulóját, amely az idei évtől már országos versenyi rangra lett emelve. Ezért Seletye Dávid, az ACR szatmárnémeti fiókjának az igazgatója tervbe vette, hogy Kolozsvárra is elvigyenek egyet, az öt futamból. „Ez még csak terv. Rally Sprintet csak mi rendezzünk ebben a régióban. Ha már országos verseny lettünk, ezért gondoltunk arra, hogy a megye határán kívül is megyünk. Amúgy majdnem minden eddigi futamon voltak Kolozs megyei pilótáink, ezért gondoltunk arra, hogy közelebb vinnénk hozzájuk is ezt a versenyt” – mondta Seletye, aki idén is tervez nagykárolyi fordulót, illetve egy etapot a város új főterén, a Transilvania sugárúton rendezne meg.

Az idei lesz egyébként a 9. kiírás. Az eddigiek megyei–bajnokságok voltak, de tavaly, a 3. forduló után már országos minősítést kapott a rendkívül látványos autós verseny.

Az ACR szatmári igazgatója hozzátette, idén nem lesznek szabálymódosítások. A 8–15 évesek a junior I, a 15–18 évesek pedig a junior II korosztályban mérkőznek majd, természetesen közjegyzőnél hitelesített írásos szülői engedéllyel. A „nagyok” az ON1 és ON2 géposztályban versenyezhetnek, a hátsókerék meghajtású autókkal az ON3 kategóriába lehet majd nevezni, ugyanakkor megmaradnak az Only Open 1 és Only Open 2 csoportok, a nyílt versenyben (Open) pedig kategóriától és géposztálytól függetlenül bármely pilóta megmérettetheti autóját még egyszer.

A február 22-i nyitányra a helyszínen lehet majd jelentkezni 9 órától, az edzések és időmérő futamok pedig 11 órakor fognak kezdődni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...