Kolozsvárra is terveznek futamot
Utoljára módositva: 2014-02-12 17:23:19

A Rally Sprint kilencedik kiírása már országos szintű verseny, amelynek első fordulóját február 22-én rendezi az ACR Szatmárnémetiben.

Idén is ötfordulós lesz a Rally Sprint országos bajnokság

Február 22-én, a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti Gorunului utcai gyakorlópályáján rendezik meg a Rally Sprint ügyességi és gyorsasági autós bajnokság nyitófordulóját, amely az idei évtől már országos versenyi rangra lett emelve. Ezért Seletye Dávid, az ACR szatmárnémeti fiókjának az igazgatója tervbe vette, hogy Kolozsvárra is elvigyenek egyet, az öt futamból. „Ez még csak terv. Rally Sprintet csak mi rendezzünk ebben a régióban. Ha már országos verseny lettünk, ezért gondoltunk arra, hogy a megye határán kívül is megyünk. Amúgy majdnem minden eddigi futamon voltak Kolozs megyei pilótáink, ezért gondoltunk arra, hogy közelebb vinnénk hozzájuk is ezt a versenyt” – mondta Seletye, aki idén is tervez nagykárolyi fordulót, illetve egy etapot a város új főterén, a Transilvania sugárúton rendezne meg.

Az idei lesz egyébként a 9. kiírás. Az eddigiek megyei–bajnokságok voltak, de tavaly, a 3. forduló után már országos minősítést kapott a rendkívül látványos autós verseny.

Az ACR szatmári igazgatója hozzátette, idén nem lesznek szabálymódosítások. A 8–15 évesek a junior I, a 15–18 évesek pedig a junior II korosztályban mérkőznek majd, természetesen közjegyzőnél hitelesített írásos szülői engedéllyel. A „nagyok” az ON1 és ON2 géposztályban versenyezhetnek, a hátsókerék meghajtású autókkal az ON3 kategóriába lehet majd nevezni, ugyanakkor megmaradnak az Only Open 1 és Only Open 2 csoportok, a nyílt versenyben (Open) pedig kategóriától és géposztálytól függetlenül bármely pilóta megmérettetheti autóját még egyszer.

A február 22-i nyitányra a helyszínen lehet majd jelentkezni 9 órától, az edzések és időmérő futamok pedig 11 órakor fognak kezdődni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...