Költözik a pusztadaróci iskola
Utoljára módositva: 2014-02-07 10:27:01

Csütörtökön elkezdték az osztályok a költözést a pusztadaróci iskolaépületből a szomszédos after school-épületbe, s ott maradnak mindaddig, amíg befejeződik az iskolaépület felújítása.

 

Nagy a felfordulás a Pusztadaróci Általános Iskolában: az iskolaépület teljes felújítás alatt van, s tegnap elkezdték az osztályok kiköltöztetését. A munkálatok már korábban elkezdődtek — tájékoztatott Găman Mihály polgármester —, kicserélik a nyílászárókat, bevezetik a központi fűtést, felújítják a padlózatot, a villamos hálózatot, szigetelik a falakat, és kicserélik a tetőszerkezetet. Most egy olyan szakaszba jutottak, hogy a por és a zaj miatt az osztályokat át kell költöztetni a szomszédos after school-épületbe. A munkálatok értéke 1 millió 400 ezer lej, a beruházást május 31-ig kell befejezni.

 

Költözködés

 

Miclăuş Judit iskolaigazgató is aktívan részt vesz a költözködésben. Munka közben elmondta, hogy eddig az iskola egyik részében folyt a tanítás, a másik részében dolgoztak, most már odajutottak a munkálatokkal, hogy egyszerre dolgoznak mind a két részen, lehetetlenné vált a tanítás az épületben. Az after school épületében van négy terem, amelyekben délelőtt és délután is lesz tanítás, az előkészítő osztálynak és az első osztálynak az óvodaépületben biztosítanak helyet. Nem a legjobb időszak a költözésre a mostani, mivel február 18-án lesz a nyolcadikosok számára a felmérés. Eddig a gyerekeket Szamosdaráról hozták Pusztadarócra, most ez fordítva lesz. Jelen pillanatban az iskolában tíz osztály van kétszázötvenhárom gyerekkel, az óvodában három csoport van, és van egy vegyes csoport, amelyik olyan gyerekekből áll, akik délutánra is ott maradnak, a következő tanévtől már két csoport fog hosszított programmal működni. Nagy szerencse, hogy az iskola mellett van ez az épület, mert máshova nem tudtak volna költözni. Azért, hogy a pedagógusok is zökkenőmentesen végezzék a munkájukat, úgy szervezték meg a tanítást, hogy délelőtt az V–VIII.-osok mennek iskolába Pusztadarócon és Szamosdarán is, délután mennek az I–IV. osztályosok, ahol egy tanító van. A tanárok számára úgy van összeállítva az órarend, hogy nincsenek átfedések. A torna-, az angol- és a vallástanár tanít a nagyoknál és a kicsiknél is, ezeknek a programja úgy van összeállítva, hogy a nagyoknál az utolsó órákat, a kicsiknél az első órákat kapják. Az igazgatónő bízik abban, hogy a nyolcadikosok nagy vizsgájára befejeződnek a felújítási munkálatok, és Pusztadarócnak egy modern iskolája lesz.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...