Költségtérítés ingázóknak
Utoljára módositva: 2014-06-25 16:18:16

A jelek szerint a Szatmárnémetibe ingázó tanárok utazási költségeinek térítésével kapcsolatos problémák megoldódnak: miután az év első három hónapjára májusban megkapták a pénzt a pedagógusok, a májusi járandóságuk kifizetéséről csütörtöki ülésén dönt a városi tanács. Amint Maskulik Csaba tanácsostól megtudtuk, összesen 37 tanár kérte bérlete árának elszámolását, a havi kifizetendő összeg pedig 5 ezer lejre rúg. Van, aki Nagybányáról ingázik, a legtöbbe pedig egy Szilágy megyében lakó pedagógus utazása kerül, akinek havi költségei meghaladják az 500 lejt. Maskulik egy korábbi tanácsülésen felvetette, hogy ajánlatos lenne e téren bevezetni egy egységes rendszert a járandóságok összegének megállapításánál, mivel igen nagyok az eltérések a bérletárak terén. Rámutatott: van olyan pedagógus, aki Szárazberekről jár a megyeszékhelyre és mindössze havi 70 lejbe kerül az utazása, ugyanakkor a jóval közelebbi Lázáriból bejárók között akad, akinek 120 lejes bérletet számol el az önkormányzat. Maskulik szerint egyelőre fontolgatják, hogy milyen változtatásokat eszközölnek, döntés még nem született ennek kapcsán. Amint Victor Opreától, a Független Tanügyi Szakszervezetek Szövetségének (FSLI) szatmári vezetőjétől megtudtuk, máig sem sikerült minden településen elérni, hogy térítsék meg a tanárok utazási költségeit, így számos perük van folyamatban. A legnehezebben az erdődi elöljáróval boldogulnak. Amint Oprea elmondta, napokon belül kényszervégrehajtó érvényesítheti a pedagógusok jogait (az önkormányzat számláinak zárolását követően), a városvezetés ugyanis nagyon régóta nem adott egyetlen banit sem az ingázó tanároknak.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...