Maradandó agykárosodást szenvedett Schumacher
Utoljára módositva: 2013-12-30 12:47:05

Fotó: Reuters

A rémhíreknek úgy tűnik, volt valóságalapjuk, ugyanis az illetékes kórház megerősítette: Michael Schumachert mesterséges kómában tartják és állapota kritikus, miután vasárnap délelőtt súlyos síbalesetet szenvedett.

FRISSÍTÉS (SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ)

A grenoble-i klinikán sajtótájékoztatót tartottak hétfő délben az orvosok, akik elmondták, hogy Schumacher egyelőre mesterséges kómában van, nem tudják, meddig marad abban, állapota továbbra is kritikus. Az orvosok nem bocsátkoznak találgatásokba, azt azonban leszögezték: ha a legendás pilóta nem viselt volna sisakot, már halott lenne.

Jean-Francois Payen professzor, a grenoble-i klinika osztályvezető főorvosa nem tartja kizártnak, hogy Schumacher maradandó agykárosodást szenvedett. Hozzátette: további beavatkozásról egyelőre nincs szó. A professzor elmondta, a legendás pilóta koponyájában továbbra is nagy a nyomás, zúzódások, horzsolások is fellelhetőek és agyi ödémától is szenved. Ugyanakkor megerősítette az agyvérzés tényét és azt is, hogy Schumacher az életéért küzd. Az orovosok zárásként annyit mondtak: a legfőbb céljuk egyelőre az, hogy biztosítsák a megfelelő vérkeringést Schumacher agyában.

Forrás: nso.hu

ELŐZMÉNYEK

A Forma-1 hétszeres világbajnoka a francia Alpokban síelt, mikor eddig tisztázatlan körülmények között elesett és egy sziklának verte a fejét. A mentőalakulatok perceken belül a helyszínen voltak, ahonnan azonnal helikopterrel kórházba szállították.

A grenoble-i kórházban, ahol a hétszeres világbajnokot kezelik, előbb hírzárlatot rendeltek el, a bejáratot rendőrök zárták el, és Schumacher menedzsmentje is egyre csak tologatta a versenyzőről ígért hivatalos közlemény kiadását.

Francia források este kilenc körül agyvérzésről és életveszélyes állapotról írtak, a hírt végül a pilóta stábja is megerősítette. A közlemény szerint Schumacher az életéért küzd, állapota pedig „kritikus”. A közlemény szerint „azonnali neurológiai beavatkozásra és kezelésre” volt szükség. Schumachert Moutiers kórházába vitték helikopterrel, innen szállították át a jobban felszerelt grenoble-i intézménybe. Ekkor már nem volt eszméleténél, azonnali operációra volt szükség.

A rendőrség vizsgálatot indított a baleset körülményeinek tisztázására, az biztosnak látszik, hogy Schumacher másik sízővel nem ütközött. A feltételezések szerint egy technikai hiba miatt Schumacher a mély hóba csúszott, emiatt veszítette el egyensúlyát, és fejével egy sziklának csapódott. Menedzsere, Sabine Kehm szerint viselt bukósisakot.

Az idegrendszer- és gerincspecialista dr. Gérard Saillant már délután egy körül Grenoble-ba érkezett Párizsból. Az elismert szakember alapítója és elnöke egy agykutató intézetnek, egyben Schumacher barátja. A hétszeres bajnokot 1999-es, silverstone-i balesete után is a francia doktor operálta.

A balesetnél 14 éves fia, Mick is Schumacherrel volt. A kórházban a család mellett ott van Schumacher két régi barátja, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Jean Todt és a Mercedestől nemrég megvált csapatfőnök, Ross Brawn is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Tulipánláz
Ma, 15:00
A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A Lego Ninjago film
Ma, 17:00
Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 25.
A Mars a Szűz jegyében áll. Jelentőségteljes nap elébe néz. Végre felkínálkozik a várva várt lehetőség, közeleg az idő, amikor válthat, és valami új dologba kezdhet. Döntsön megfontoltan!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...