Maradandó agykárosodást szenvedett Schumacher
Utoljára módositva: 2013-12-30 12:47:05

Fotó: Reuters

A rémhíreknek úgy tűnik, volt valóságalapjuk, ugyanis az illetékes kórház megerősítette: Michael Schumachert mesterséges kómában tartják és állapota kritikus, miután vasárnap délelőtt súlyos síbalesetet szenvedett.

FRISSÍTÉS (SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ)

A grenoble-i klinikán sajtótájékoztatót tartottak hétfő délben az orvosok, akik elmondták, hogy Schumacher egyelőre mesterséges kómában van, nem tudják, meddig marad abban, állapota továbbra is kritikus. Az orvosok nem bocsátkoznak találgatásokba, azt azonban leszögezték: ha a legendás pilóta nem viselt volna sisakot, már halott lenne.

Jean-Francois Payen professzor, a grenoble-i klinika osztályvezető főorvosa nem tartja kizártnak, hogy Schumacher maradandó agykárosodást szenvedett. Hozzátette: további beavatkozásról egyelőre nincs szó. A professzor elmondta, a legendás pilóta koponyájában továbbra is nagy a nyomás, zúzódások, horzsolások is fellelhetőek és agyi ödémától is szenved. Ugyanakkor megerősítette az agyvérzés tényét és azt is, hogy Schumacher az életéért küzd. Az orovosok zárásként annyit mondtak: a legfőbb céljuk egyelőre az, hogy biztosítsák a megfelelő vérkeringést Schumacher agyában.

Forrás: nso.hu

ELŐZMÉNYEK

A Forma-1 hétszeres világbajnoka a francia Alpokban síelt, mikor eddig tisztázatlan körülmények között elesett és egy sziklának verte a fejét. A mentőalakulatok perceken belül a helyszínen voltak, ahonnan azonnal helikopterrel kórházba szállították.

A grenoble-i kórházban, ahol a hétszeres világbajnokot kezelik, előbb hírzárlatot rendeltek el, a bejáratot rendőrök zárták el, és Schumacher menedzsmentje is egyre csak tologatta a versenyzőről ígért hivatalos közlemény kiadását.

Francia források este kilenc körül agyvérzésről és életveszélyes állapotról írtak, a hírt végül a pilóta stábja is megerősítette. A közlemény szerint Schumacher az életéért küzd, állapota pedig „kritikus”. A közlemény szerint „azonnali neurológiai beavatkozásra és kezelésre” volt szükség. Schumachert Moutiers kórházába vitték helikopterrel, innen szállították át a jobban felszerelt grenoble-i intézménybe. Ekkor már nem volt eszméleténél, azonnali operációra volt szükség.

A rendőrség vizsgálatot indított a baleset körülményeinek tisztázására, az biztosnak látszik, hogy Schumacher másik sízővel nem ütközött. A feltételezések szerint egy technikai hiba miatt Schumacher a mély hóba csúszott, emiatt veszítette el egyensúlyát, és fejével egy sziklának csapódott. Menedzsere, Sabine Kehm szerint viselt bukósisakot.

Az idegrendszer- és gerincspecialista dr. Gérard Saillant már délután egy körül Grenoble-ba érkezett Párizsból. Az elismert szakember alapítója és elnöke egy agykutató intézetnek, egyben Schumacher barátja. A hétszeres bajnokot 1999-es, silverstone-i balesete után is a francia doktor operálta.

A balesetnél 14 éves fia, Mick is Schumacherrel volt. A kórházban a család mellett ott van Schumacher két régi barátja, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Jean Todt és a Mercedestől nemrég megvált csapatfőnök, Ross Brawn is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...