Konferencia a megtérésről, egységről
Utoljára módositva: 2014-11-25 09:09:39

November 23-án a Dinu Lipatti Filharmóniában regionális konferenciára került sor a Szatmárnémeti Hit Gyülekezete szervezésében. A nap történéseiről Molnár Csaba gyülekezetvezetőt kérdeztük.

 

Molnár Csaba szatmárnémeti pásztor

— Miért tartják fontosnak a szombati, illetve az ahhoz hasonló rendezvények szervezését?

 

— Keresztények vagyunk, ebből fakadóan céljaink között szerepel, hogy lehetőleg mindenkivel megismertessük Jézus Krisztust, azt a személyt, akit mi az emberiség megváltójaként ismerünk el.

 

— Mennyire megterhelő a gyülekezetnek/tagjainak egy ilyen esemény megtartása?

 

— Természetesen, mint minden rendezvénynek, ennek is megvannak a terhei, de azt látom, hogy azok, akik a szervezésben részt vesznek, eléggé motiváltak ahhoz, hogy az ezzel járó terheket felvállalják, sőt örömmel tegyék mindezt.

 

— Mi volt a délelőtti téma?

 

Kedvenc történetem, Zákeus esetéről volt szó. A kor vallási vezetői nem értették, Jézus hogyan mehetett be egy bűnös ember házába. A történet érdekessége, hogy Jézus nem Zákeus lopásait, csalásait és egyéb bűneit sorolta fel, hanem csak együtt ült vele, valószínűleg vacsoráztak. Eközben Zákeus ráébredt, hogy amit eddig csinált, az nem jó. Sok ember, aki tisztában van a saját tetteivel, arra vár, hogy majd megváltozik és akkor elég jó lesz ahhoz, hogy Isten is elfogadja őt. Ez a történet arra mutat rá, hogy előbb Jézust kell beengedni a házunkba, életünkbe és minden megváltozik.

 

— Mi volt a délutáni téma?

 

— Az egységről volt szó. Azt gondolom, hogy egy ilyen világban, ahol ennyi széthúzás van, rendkívül fontos üzenet. Családokban, baráti, munkatársi kapcsolatokban és az egyházban is erősíteni kell az egységet. Nagyon örülök, hogy az üzenetet egy határon túli kedves barátunk, Gulyás Csaba, a nyíregyházi Bethlen Gábor Iskola történelemtanára osztotta meg velünk, ezzel is demonstrálva az egység fontosságát.

 

— A prédikációt román nyelvre is lefordították. Miért?

 

— Már a korai egyházban is az evangélium hirdetése hamar átlépte a nemzeti határokat, ezért mi sem akarunk ezzel szembe korlátokat helyezni. Nyelvi nehézségek adódhatnak, de pontosan ezért volt az üzenet tolmácsolva, hogy román nyelvűekhez is el tudjon jutni az üzenet. A korai zsidókeresztények számára is megdöbbentő tapasztalat volt, mivel azt gondolták, hogy csak zsidók számára küldetett a Messiás. Péter apostol fogalmazza meg a következőket: „Bizonnyal látom, hogy nem személyválogató az Isten; hanem minden nemzetben kedves őelőtte, aki őt féli és igazságot cselekszik.” A fordító Frond István nagybányai pásztor volt.

 

— Kik a támogatói a rendezvénynek?

 

Önfenntartó közösség vagyunk, tagjainknak az adományaiból tudjuk finanszírozni ezt és az ehhez hasonló rendezvényeket. Azt látom, hogy nem lankad az adakozókedve az embereknek, a válság ellenére sem. Sőt, tapasztalatom szerint, a jószívű adakozók nem szegényednek, hanem prosperálnak. Lehet, hogy az égiek is támogatnak bennünket?

 

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 11:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 12:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bohém rapszódia
Ma, 17:00
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...