Konferencia a megtérésről, egységről
Utoljára módositva: 2014-11-25 09:09:39

November 23-án a Dinu Lipatti Filharmóniában regionális konferenciára került sor a Szatmárnémeti Hit Gyülekezete szervezésében. A nap történéseiről Molnár Csaba gyülekezetvezetőt kérdeztük.

 

Molnár Csaba szatmárnémeti pásztor

— Miért tartják fontosnak a szombati, illetve az ahhoz hasonló rendezvények szervezését?

 

— Keresztények vagyunk, ebből fakadóan céljaink között szerepel, hogy lehetőleg mindenkivel megismertessük Jézus Krisztust, azt a személyt, akit mi az emberiség megváltójaként ismerünk el.

 

— Mennyire megterhelő a gyülekezetnek/tagjainak egy ilyen esemény megtartása?

 

— Természetesen, mint minden rendezvénynek, ennek is megvannak a terhei, de azt látom, hogy azok, akik a szervezésben részt vesznek, eléggé motiváltak ahhoz, hogy az ezzel járó terheket felvállalják, sőt örömmel tegyék mindezt.

 

— Mi volt a délelőtti téma?

 

Kedvenc történetem, Zákeus esetéről volt szó. A kor vallási vezetői nem értették, Jézus hogyan mehetett be egy bűnös ember házába. A történet érdekessége, hogy Jézus nem Zákeus lopásait, csalásait és egyéb bűneit sorolta fel, hanem csak együtt ült vele, valószínűleg vacsoráztak. Eközben Zákeus ráébredt, hogy amit eddig csinált, az nem jó. Sok ember, aki tisztában van a saját tetteivel, arra vár, hogy majd megváltozik és akkor elég jó lesz ahhoz, hogy Isten is elfogadja őt. Ez a történet arra mutat rá, hogy előbb Jézust kell beengedni a házunkba, életünkbe és minden megváltozik.

 

— Mi volt a délutáni téma?

 

— Az egységről volt szó. Azt gondolom, hogy egy ilyen világban, ahol ennyi széthúzás van, rendkívül fontos üzenet. Családokban, baráti, munkatársi kapcsolatokban és az egyházban is erősíteni kell az egységet. Nagyon örülök, hogy az üzenetet egy határon túli kedves barátunk, Gulyás Csaba, a nyíregyházi Bethlen Gábor Iskola történelemtanára osztotta meg velünk, ezzel is demonstrálva az egység fontosságát.

 

— A prédikációt román nyelvre is lefordították. Miért?

 

— Már a korai egyházban is az evangélium hirdetése hamar átlépte a nemzeti határokat, ezért mi sem akarunk ezzel szembe korlátokat helyezni. Nyelvi nehézségek adódhatnak, de pontosan ezért volt az üzenet tolmácsolva, hogy román nyelvűekhez is el tudjon jutni az üzenet. A korai zsidókeresztények számára is megdöbbentő tapasztalat volt, mivel azt gondolták, hogy csak zsidók számára küldetett a Messiás. Péter apostol fogalmazza meg a következőket: „Bizonnyal látom, hogy nem személyválogató az Isten; hanem minden nemzetben kedves őelőtte, aki őt féli és igazságot cselekszik.” A fordító Frond István nagybányai pásztor volt.

 

— Kik a támogatói a rendezvénynek?

 

Önfenntartó közösség vagyunk, tagjainknak az adományaiból tudjuk finanszírozni ezt és az ehhez hasonló rendezvényeket. Azt látom, hogy nem lankad az adakozókedve az embereknek, a válság ellenére sem. Sőt, tapasztalatom szerint, a jószívű adakozók nem szegényednek, hanem prosperálnak. Lehet, hogy az égiek is támogatnak bennünket?

 

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Tulipánláz
Ma, 15:00
A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A Lego Ninjago film
Ma, 17:00
Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:30
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 26.
Valaki pozitívan reagál közeledésére, és ez helyreállítja mostanában megtépázott önbizalmát, ami újra vonzóvá teszi az ellenkező nem számára.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...