Konfirmáció a kertvárosiaknál
Utoljára módositva: 2018-05-15 08:54:23

A Nagykároly-kertvárosi Református Egyházközségben 10 ifjú tett vallást hitéről vasárnap délelőtt.

Az ünnepi istentiszteleten Bencze-Kádár Orsolya lelkipásztornő hirdette Isten igéjét. Az igehirdető kiemelte, hogy a konfirmáció mérföldkő elsősorban a konfirmandusok számára, ezáltal lezárul egy fejezet az életükben, és kezdődik egy új, mivel a konfirmáció által a gyülekezet önálló, úrvacsorával élő tagjaivá válnak. Ugyanakkor a szülők és keresztszülők számára is mérföldkő a konfirmáció, hiszen ekkor pecsételik meg azt a fogadalmat, amit a gyermekeik keresztelésénél tettek, azt, hogy úgy nevelik és neveltetik ezeket a gyermekeket, hogy felnőve önként tegyenek vallást hitükről a konfirmáció során. Tolnay István esperes elmondta, hogy egy olyan kis csapat konfirmált ma, akik a templom melletti gyülekezeti teremben nőttek fel. A mai konfirmálás csak egy része annak a folyamatos konfirmációnak, aminek az évek során eleget tettek. Konfirmáció volt az is, amikor a gyermekek feleletet adtak a vallástanáraik kérdéseire, vagy amikor egy-egy ünnepen műsort mutattak be a templomban. A konfirmandusok a Heidelbergi Káté és a Kiskáté kérdéseire adtak feleletet, és több éneket is elénekeltek közösen. Hitükről való fogadalomtételük után egy-egy emléklapot és Gyermekbibliát kaptak ajándékba az egyházközség vezetőségétől.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 17.
Jólesik Önnek, hogy barátai az Ön tanácsára vagy véleményére kíváncsiak, mert ebből érzi, mennyire elismerik gondolkodásmódját, értékeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...