Konfirmáció Erdődön
Utoljára módositva: 2017-05-30 18:26:28

Egyetlen leányka konfirmált Erdődön, ahol 1545-ben a Kárpát-medence első reformáció szellemiségében megrendezett magyar nyelvű zsinatát tartották.

Lukács Gabriella a lelkipásztor és az egyházközség világi vezetőinek körében

Vasárnap délelőtt a helyi gyülekezet tagjai, valamint a hozzátartozók várták a bizonyságtételt. Rácz Ervin erdődi lelkipásztor hirdette az igét Sámuel első könyve 3. részének 10. verse alapján: „Szólj, mert hallja a te szolgád!” Isten kész arra, hogy beszéljen velünk, még éjszaka is, sőt még egy gyermeken, konfirmanduson keresztül is. Az Ő szava nem mindig simogató, hanem figyelmeztető, de ez még mindig jobb, mintha nem szólna. Fogadjuk el és fogadjuk be az Ő szavát bizalommal úgy, hogy hittel valljuk: legyen meg az Ő akarata! — buzdított a lelkész. Lukács Gabriella (keresztnév jelentése: Isten bajnoka) nevéhez méltóan bátran vallotta meg hitét, válaszolva a Heidelbergi Káté, a Kiskáté kérdéseire, az egyháztörténetből feltett kérdésekre, majd aranymondásokat és énekeket is szépen, határozottan tolmácsolt. A fogadalomtételt követően Szakács Imre főgondnok is köszöntötte a konfirmandust, erősítve őt hite, magyarsága megtartására. A reformáció emlékévében a magyar reformáció bölcsőjében konfirmálni kiváltság, s ez biztosan emlékezetes marad minden jelenlevő, de legfőképpen Lukács Gabriella számára. Remélhetőleg az elkövetkezendő években többen is fogják követni azt, akiről a bizonyságtétel hangzott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...