Konfirmáló refisek
Utoljára módositva: 2017-05-30 18:29:05

Már évek óta szokás, hogy a Szatmárnémeti Református Gimnázium hetedikesei a konfirmálást követő első iskolai napon együtt is hálát adnak azért, hogy hitükről vallást tehettek a maguk gyülekezeteiben.

Az iskolai étkezdében Király Lajos esperes köszöntötte a gyerekeket

A gimnázium étkezdéjében gyűltek össze tanárok, szülők és diákok, ahol fel is csendült a konfirmáltak éneke. Király Lajos esperes köszöntötte őket, és beszédében emlékeztette őket Péter apostol hitvallástételére: „Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia.” A köszöntések sorát Erdei-Árva István iskolalelkész folytatta, emlékeztetve Jézus szavaira: „Aki azért vallást tesz rólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt; aki pedig megtagad engem az emberek előtt, azt én is megtagadom az én mennyei Atyám előtt.” (Máté 10, 32–33). Jékel Zsuzsanna osztályfőnök és néhány szülő szervezésében ezt követően szeretetvendégségre várták az egybegyűlteket. Az esemény bebizonyította, hogy a Refi nem csupán egy iskola, hanem egy Istenre és egymásra figyelő gyülekezet is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...