Könnygázzal fújt le két kisdiákot a tanítónő
Utoljára módositva: 2019-09-12 14:52:55

Állítása szerint zavarta a tanítást a 6 és 7 éves kisdiák és meg is támadták, ezért fújta le őket könnygázzal a tasnádszántói iskolába frissen került tanítónő.

Jóformán alig kezdődött meg a tanév, de Szatmár megye történelmében az egyik legsúlyosabb incidens történt a Tasnádszántói Általános Iskolában, ahol a 43 éves D. L. szerdán délelőtt könnygázzal fújt le két, egy 6 és egy 7 éves előkészítő osztályos gyermeket — állítása szerint azok zavarták a tanítást és amikor rendre intette őket, „megtámadták”. Az érkőrösi illetőségű gyermekeket az iskola vezetősége azonnal a helyi orvosi rendelőbe, majd onnan a tasnádi kórházba szállították, s az orvosok megállapítása szerint szerencsére egyikük sem szenvedett maradandó károsodást.

A tanítónőt a tasnádszántói rendőrök vették őrizetbe és 24 órára elő is állították, esetleges előzetes letartóztatásba helyezéséről a Nagykárolyi Bíróság bírái döntenek majd — munkaszerződését pedig azonnal fel is bontotta a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség. „Nem hivatkozhatsz önvédelemre két hatéves kisgyermek esetében. Ha gimnazisták lettek volna, még megérteném, de ebben az esetben semmiképp” — nyilatkozta Călin Durla főtanfelügyelő, aki szerkesztőségünk megkeresésére elmondta azt is: mivel az érkőrösi iskola épületét felújítják, az ottani nebulók most a tasnádszántói iskolába járnak.

A Szatmárnémetiben lakó D. L.-t szeptember 6-án helyezték a Tasnádszántói Általános Iskolába, miután sikeresen vizsgázott az ideiglenes tanítónői tisztség betöltésére — a nyomozás egyébként arra is kiterjed, a jelentkezésekor benyújtott orvosi papírokat látatlanban pecsételték, írták alá a szakemberek, vagy valóban elvégezték az ilyenkor szükséges vizsgálatokat. S hogy miért hordott magánál könnygáz-sprayt a tanítónő? Caracal-pszichózis: a sprayt egyik családtagja vette neki, hogy legyen mivel megvédenie magát, ha a mindennapi, közel 50 kilométeres, Szatmárnémeti–Tasnádszántó közötti ingázás során valaki esetleg megtámadná, vagy bármilyen atrocitás érné.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...