Könnygázzal fújt le két kisdiákot a tanítónő
Utoljára módositva: 2019-09-12 14:52:55

Állítása szerint zavarta a tanítást a 6 és 7 éves kisdiák és meg is támadták, ezért fújta le őket könnygázzal a tasnádszántói iskolába frissen került tanítónő.

Jóformán alig kezdődött meg a tanév, de Szatmár megye történelmében az egyik legsúlyosabb incidens történt a Tasnádszántói Általános Iskolában, ahol a 43 éves D. L. szerdán délelőtt könnygázzal fújt le két, egy 6 és egy 7 éves előkészítő osztályos gyermeket — állítása szerint azok zavarták a tanítást és amikor rendre intette őket, „megtámadták”. Az érkőrösi illetőségű gyermekeket az iskola vezetősége azonnal a helyi orvosi rendelőbe, majd onnan a tasnádi kórházba szállították, s az orvosok megállapítása szerint szerencsére egyikük sem szenvedett maradandó károsodást.

A tanítónőt a tasnádszántói rendőrök vették őrizetbe és 24 órára elő is állították, esetleges előzetes letartóztatásba helyezéséről a Nagykárolyi Bíróság bírái döntenek majd — munkaszerződését pedig azonnal fel is bontotta a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség. „Nem hivatkozhatsz önvédelemre két hatéves kisgyermek esetében. Ha gimnazisták lettek volna, még megérteném, de ebben az esetben semmiképp” — nyilatkozta Călin Durla főtanfelügyelő, aki szerkesztőségünk megkeresésére elmondta azt is: mivel az érkőrösi iskola épületét felújítják, az ottani nebulók most a tasnádszántói iskolába járnak.

A Szatmárnémetiben lakó D. L.-t szeptember 6-án helyezték a Tasnádszántói Általános Iskolába, miután sikeresen vizsgázott az ideiglenes tanítónői tisztség betöltésére — a nyomozás egyébként arra is kiterjed, a jelentkezésekor benyújtott orvosi papírokat látatlanban pecsételték, írták alá a szakemberek, vagy valóban elvégezték az ilyenkor szükséges vizsgálatokat. S hogy miért hordott magánál könnygáz-sprayt a tanítónő? Caracal-pszichózis: a sprayt egyik családtagja vette neki, hogy legyen mivel megvédenie magát, ha a mindennapi, közel 50 kilométeres, Szatmárnémeti–Tasnádszántó közötti ingázás során valaki esetleg megtámadná, vagy bármilyen atrocitás érné.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...