Konteo — magyarul konspirációs teória, azaz összeesküvés-elmélet
Utoljára módositva: 2014-08-07 10:24:51

Hogy ismeretlen kifejezés? Lehet, hogy a kifejezés ismeretlen, de maga a tünemény, az igen gyakori nálunk is. Például ha azt mondom: szerintem Mariskának pasasa van, mert olyan cigarettát vett, amit nem a férje szív, és lecserélte a dezodorját, ez már összeesküvésre hajaz. Ha meg elhatározzuk, hogy kifigyeljük a függöny mögül, akkor meg igazán az.

Az embernek veleszületett tulajdonsága a kíváncsiság, a megismerés igénye. Példa reá a kőkorszakból:

— Apu, a nagyi bement a tigris barlangjába!

— Nem baj, kit érdekel egy tigris sorsa!

Mai világunkban az információ, a tudás számtalan csatornán áramlik felénk: a szomszéd nyanya hallotta, hogy… , a rádió bemondta, hogy…, a tv-ben mutatták…

Mindenféle, a mi és társaink tudását jóval meghaladó tudnivalókkal önt el minket a média, az internet hozzáférést biztosít a legmagasabb szintű tudáshoz is. Meg kell tanulni keresni és mindenhez információt kapunk — ha igényeljük.

Mivel ezek az információk sokszor olyan alaptudást kívánnak meg, amellyel nem rendelkezünk, az, hogy elhisszük-e ezeket, általában a tálalás módjától függ. Mindenki ismeri azt a bekezdést, hogy „brit (kanadai, német stb.) tudósok megállapították…”, de azt is, amikor a függönyrojt állásának mikéntjét is a NASA kutatói tanulmányozták…Nyugaton, de Magyarországon is nagy divat ma a konteózás (lásd tiboru munkásságát a http://konteo.blogrepublik.eu/ oldalon), az összeesküvés-elméletek szövése. Nálunk is beindult, már minden nem-várható (persze a szerző szerint nem várható) esemény mögött összeesküvést szimatolunk.

A 2011. szeptemberi World Center-támadásokat is ilyen összeesküvés-gombolyag takarja.

Nem is akarom tölteni hiába a kedves olvasó fejét, csak egy, relatív friss konteóval biztatnám több újságolvasásra, internet-böngészésre.

Emlékszünk még arra a maláj repülőgépre, amelyik Pekingbe tartva, egyszer csak eltűnt a radarról, megszakadt mindenféle rádiólokációs adása és ennyi: több mint egy hónapja nem találják, bár több ország erői keresik több-kevesebb intenzitással.

Feltételezték, hogy terroristák térítették el: három lopott útlevéllel utazó iráni, Kazahsztánba eltérítés, Pakisztánban van a gép, az amerikaiak guami támaszpontján stb.

A legfrissebb (vagyis ma, amikor írom e sorokat, legfrissebb) elméletet egy amerikai szakértő nyomja: szerinte a gépet az USA lőtte le a legmodernebb lézer-fegyverével, mutatandó Putyinnak hogy „figyuzz, haver, ilyen neked nincs!”.

De mindennek a teteje az az hogy a Rockefellerek megrendelésére lőtték le a gépet. Azt tudjuk (tudják ŐK), hogy 4 kínai mérnök és a Rockefeller tulajdonában levő, Malajziában székelő cég együtt fejlesztettek ki és szabadalmaztattak olyan, akár villanyautóba, akár fegyverbe használatos rendszert, amivel fel lehet dobni ezt az ipart. A tulajdonjogok 20-20 százalékban illetik az 4 fejlesztőt és a céget, de ha valaki meghal, a része eloszlik a megmaradtak között.

Mit ad a sors, ezen a maláj gépen utazott egy pekingi bemutatóra a 4 kínai mérnök és még vagy 20 fejlesztő a közös cégből.

Ha ezek eltűnnek és 1-2 hónap után halottnak nyilvánítják őket, a teljes tulajdonjog és a jövendő pénzek mind a Rockefeller-cégre szállnak.

Aki akarja és teheti, egész napos elfoglaltsága lehet ennek és az ilyen típusú konteóknak a követése, újabb adatok figyelése — nem is rossz elfoglaltság, ha tudunk angolul és bírjuk az internetet. Ha nem, ott van még nekünk Agatha Christie vagy Lőrincz László is.

Utolsó kérdés a konteó-témában: vajon megtudjuk valamikor az igazságot? Meg, igen, csak mi már nem érjük meg, és már nem is lesz érdekes: „vaan mááásik!!”, mondta Eötvös bohóc, amikor elvették a hangszerét.

Szerémy Péter

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...