Konteo — magyarul konspirációs teória, azaz összeesküvés-elmélet
Utoljára módositva: 2014-08-07 10:24:51

Hogy ismeretlen kifejezés? Lehet, hogy a kifejezés ismeretlen, de maga a tünemény, az igen gyakori nálunk is. Például ha azt mondom: szerintem Mariskának pasasa van, mert olyan cigarettát vett, amit nem a férje szív, és lecserélte a dezodorját, ez már összeesküvésre hajaz. Ha meg elhatározzuk, hogy kifigyeljük a függöny mögül, akkor meg igazán az.

Az embernek veleszületett tulajdonsága a kíváncsiság, a megismerés igénye. Példa reá a kőkorszakból:

— Apu, a nagyi bement a tigris barlangjába!

— Nem baj, kit érdekel egy tigris sorsa!

Mai világunkban az információ, a tudás számtalan csatornán áramlik felénk: a szomszéd nyanya hallotta, hogy… , a rádió bemondta, hogy…, a tv-ben mutatták…

Mindenféle, a mi és társaink tudását jóval meghaladó tudnivalókkal önt el minket a média, az internet hozzáférést biztosít a legmagasabb szintű tudáshoz is. Meg kell tanulni keresni és mindenhez információt kapunk — ha igényeljük.

Mivel ezek az információk sokszor olyan alaptudást kívánnak meg, amellyel nem rendelkezünk, az, hogy elhisszük-e ezeket, általában a tálalás módjától függ. Mindenki ismeri azt a bekezdést, hogy „brit (kanadai, német stb.) tudósok megállapították…”, de azt is, amikor a függönyrojt állásának mikéntjét is a NASA kutatói tanulmányozták…Nyugaton, de Magyarországon is nagy divat ma a konteózás (lásd tiboru munkásságát a http://konteo.blogrepublik.eu/ oldalon), az összeesküvés-elméletek szövése. Nálunk is beindult, már minden nem-várható (persze a szerző szerint nem várható) esemény mögött összeesküvést szimatolunk.

A 2011. szeptemberi World Center-támadásokat is ilyen összeesküvés-gombolyag takarja.

Nem is akarom tölteni hiába a kedves olvasó fejét, csak egy, relatív friss konteóval biztatnám több újságolvasásra, internet-böngészésre.

Emlékszünk még arra a maláj repülőgépre, amelyik Pekingbe tartva, egyszer csak eltűnt a radarról, megszakadt mindenféle rádiólokációs adása és ennyi: több mint egy hónapja nem találják, bár több ország erői keresik több-kevesebb intenzitással.

Feltételezték, hogy terroristák térítették el: három lopott útlevéllel utazó iráni, Kazahsztánba eltérítés, Pakisztánban van a gép, az amerikaiak guami támaszpontján stb.

A legfrissebb (vagyis ma, amikor írom e sorokat, legfrissebb) elméletet egy amerikai szakértő nyomja: szerinte a gépet az USA lőtte le a legmodernebb lézer-fegyverével, mutatandó Putyinnak hogy „figyuzz, haver, ilyen neked nincs!”.

De mindennek a teteje az az hogy a Rockefellerek megrendelésére lőtték le a gépet. Azt tudjuk (tudják ŐK), hogy 4 kínai mérnök és a Rockefeller tulajdonában levő, Malajziában székelő cég együtt fejlesztettek ki és szabadalmaztattak olyan, akár villanyautóba, akár fegyverbe használatos rendszert, amivel fel lehet dobni ezt az ipart. A tulajdonjogok 20-20 százalékban illetik az 4 fejlesztőt és a céget, de ha valaki meghal, a része eloszlik a megmaradtak között.

Mit ad a sors, ezen a maláj gépen utazott egy pekingi bemutatóra a 4 kínai mérnök és még vagy 20 fejlesztő a közös cégből.

Ha ezek eltűnnek és 1-2 hónap után halottnak nyilvánítják őket, a teljes tulajdonjog és a jövendő pénzek mind a Rockefeller-cégre szállnak.

Aki akarja és teheti, egész napos elfoglaltsága lehet ennek és az ilyen típusú konteóknak a követése, újabb adatok figyelése — nem is rossz elfoglaltság, ha tudunk angolul és bírjuk az internetet. Ha nem, ott van még nekünk Agatha Christie vagy Lőrincz László is.

Utolsó kérdés a konteó-témában: vajon megtudjuk valamikor az igazságot? Meg, igen, csak mi már nem érjük meg, és már nem is lesz érdekes: „vaan mááásik!!”, mondta Eötvös bohóc, amikor elvették a hangszerét.

Szerémy Péter

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...