Könyvtár és uszoda is épül
Utoljára módositva: 2020-02-05 09:29:56

Biztosítva van a finanszírozás, így várhatóan nem lesz akadálya annak, hogy néhány éven belül megépüljön Nagykárolyban a tervezett új könyvtár, a városi uszoda és az 56 szociális lakás.

A Regionális Operatív Program által finanszírozott projekteken keresztül további pályázati pénzek érkeznek Nagykárolyba, közölte Kovács Jenő polgármester. Nagykároly elöljárójának elmondása szerint ugyanis a kormány átcsoportosított több forrást, aminek köszönhetően elérhetővé vált az új városi könyvtár, a szociális lakások és a sokak által olyannyira igényelt városi uszoda kialakítása is, valamint megvan a pénz a 3-as számú óvoda épületének bővítésére és korszerűsítésére is.

A tervezett beruházások összértéke 11,8 millió euró, ez az összeg oszlik meg ezen négy nagyobb beruházás között, mondta a polgármester.

„Az általunk elképzelt és eltervezett korszerű, minden igényt kielégítő multifunkcionális központban lesz majd megtalálható a könyvtár is. Ez az új épület végre lehetőséget ad majd az intézmény munkatársainak is, hogy megfelelő körülmények között dolgozhassanak. Az épületben továbbá kialakításra kerül egy kivetítővel felszerelt konferenciaterem, egy zenés meditációs terem és egyéb termek is. A könyvtár alsó részében egy hetven férőhelyes mélygarázst is kialakítunk. A multifunkcionális központ kialakítására 5 millió eurót fordíthatunk. Ennek helyszínéül a jelenlegi városi kertészet kastélypark melletti része szolgál majd. Itt az elmúlt héten elkezdték a terep előkészítését, lebontották a még meglévő üvegházakat is. A kertészet hamarosan átköltözik a Gencsi útra, a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) telephelye mögött található részre” — részletezte a polgármester.

„A városi uszoda egy olyan beruházás lesz, amit már hosszú ideje igényelnek a nagykárolyiak, és remélem, hogy sokan használják is majd. A stadion szomszédságába kerül majd az általunk csak rekreációs központként emlegetett létesítmény, amely 2,9 millió euróból kerül kialakításra. A létesítmény egy nagy medencét foglal majd magában, egy kisebb méretű tornatermet, valamint egy kisebb focipályát és egy szabadtéri sakkpályát is. Fontos része ennek a csomagnak az 56 szociális lakást magában foglaló beruházás is, amelyre 2,8 millió euró fordítható. Hét lakótömb épül ebből a pénzből, amelyek mindegyike nyolc lakást tartalmaz. A negyedik eleme a projektcsomagnak a 3-as számú óvoda épületének rehabilitációját és korszerűsítését célzó beruházás, amely 1,1 millió euró összértékű” — nyilatkozta Kovács Jenő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 5.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...