Körborzalom
Utoljára módositva: 2017-12-20 13:36:50

Mondja már meg valaki, hogyan kell körforgalomban közlekedni! A Lidl II-nél nem boldogulok. Jövök az Auchan felől, kanyarodnék fel a Golescu hídra, a külső sávban szépen komótosan szelem az ívet, nem indexelek ugyebár, mert BENT maradok a körforgalomban, főúton haladok, nem váltok sávot, majd akkor jelzek, ha elhagyom a körforgalmat. Én ezt tudom helyesnek. De úgy tűnik, nem jó, mert a belső sávban szintén az Auchan felől érkező Reanult Laguna jön szinte belém balról, merthogy ő ki akart menni a Kaufland felé. Dudál, majd mikor elhaladok, ő meg kihajt arra, amerre akart, a kezét is lóbálja. Kérdezem később a kollégákat a szerkesztőségben, hogy mi lehetett a baj, azt mondják, hogy az, hogy nem indexeltem balra, amiből a másik tudta volna, hogy maradok a körforgalomban. Kérdezek autóvezetést oktatót is, azt mondja, érdemes beindexelni a körforgalomban maradást akkor is, ha a közlekedési rendszabályzat ezt nem írja elő, mert tájékoztatom haladási szándékomról a többi autóst. Oké, megértettem, ha ez a szokás, hát ez szokás! Megint jövök az Auchan felől, szintén a Golescu híd a kihajtási cél, szintén a külső sávot választom, hagyom a bal indexet menni. Erre elém ugrik a Kaufland felől várakozó piros VW, merthogy azt hitte, azért indexelek, mert a körforgalmon belül sávot fogok váltani. Ez se jó. Harmadjára is bekényszerülök ugyanebbe a körforgalomba, ugyanonnan ugyanoda tartva, mint eddig, szabály helyett a szokáskövetést választom, most meg egy, a Kaufland felé tartó fekete Audi áll meg pár centire az autó bal oldalától, merthogy ő ki akart volna hajtani, és oké, hogy megy a bal oldali indexem, de ha a külső sávban vagyok, akkor én is ki kellett volna hajtsak ott, ahol ő akart. Ha a hídra tartok, a belső sávban lett volna a helyem, ordibálja, nekem adnak igazat viszont a Kaufland felől érkező autókban ülők közül ketten is. A belső sávot választani akkor, ha nem az első kijáraton hajtok ki, lehet, hogy elméletileg jó választás lenne, de a gyakorlatban úgy nézne ki ebben a körforgalomban, hogy az autó hátsó kereke alig ér be a belső sávba, máris a külső felé kellene tartanom, és közben mindegyik irányváltási szándékomat indexszel is közlöm az autóstársak felé. És ott lenne még, hogy a külső sávba belopakodókat el kellene a jobbomról engedni, feltartva a hátam mögött jövőket vagy a körforgalomba behajtani igyekvőket, és megint jönne a dudálás meg a szitkozódás, hogy mi a fenéért nem a külső sávot választottam.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:25
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. április 19.
Ön igazán hosszan képes küzdeni vágyai megvalósulásáért. Amikor meg akar hódítani valakit, akkor is bőven hagy időt önmagának és a másik félnek is.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...