Körforgalom van — zebra már nincs!
Utoljára módositva: 2017-08-20 20:46:55

Ideiglenesen körforgalmat alakítottak ki a Burgya sarki kereszteződésben, s ezzel együtt megszűntek az eddigi gyalogátkelők is!

A közlekedésrendészet és a helyi rendőrség illetékeseivel való egyeztetés nyomán a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal úgy döntött, hogy a Decebal hídon való átkelés idejének csökkentése és a közlekedési csomópont forgalmának ha nem is gyorsítása, de elfogadhatóbbá tétele érdekében ideiglenesen körforgalmat alakítanak ki a Burgya sarkon. A szakcég munkatársai péntek éjjel elvégezték a szükséges méréseket, majd szombat éjjel meg is építették a körforgalmat — vasárnap hajnaltól pedig már nem is üzemelnek a jelzőlámpák — és természetesen állandó rendőri jelenlét van biztosítva. Tény és való, vasárnap délelőtt sokkal gördülékenyebb volt a forgalom, függetlenül attól, hogy a hídról le vagy arra fel, a Károlyi út, netán az Octavian Goga sugárút irányába haladtak az autók. „Apró” szépséghiba, hogy a körforgalom megépítése az évtizedes gyalogátkelők átmeneti megszüntetését is jelenti, a zebrák fehér csíkjait sötét festékkel fújták le, és mindenhol kihelyezték az ideiglenes felfüggesztést közlő táblákat is, melyeket azonban sokan figyelmen kívül hagytak — a polgármesteri hivatal közleménye értelmében: „a Burgya sarok 150 méteres körzetében mind a négy oldalra biztonságosan át lehet jutni: a Károlyi úton a Kaufland üzlet előtti átjárón, a Goga sugárúton a templom előtti átjárón, a Closca sugárúton szintén a templom melletti átjárón, míg a híd feljáró részén a Decebal híd alatt, nagyjából 200 méteres kerülő megtételével. Kérjük az autósokat és gyalogosokat, hogy vegyék figyelembe ezeket a szabályozásokat, és köszönjük türelmüket.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...