Körforgalom van — zebra már nincs!
Utoljára módositva: 2017-08-20 20:46:55

Ideiglenesen körforgalmat alakítottak ki a Burgya sarki kereszteződésben, s ezzel együtt megszűntek az eddigi gyalogátkelők is!

A közlekedésrendészet és a helyi rendőrség illetékeseivel való egyeztetés nyomán a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal úgy döntött, hogy a Decebal hídon való átkelés idejének csökkentése és a közlekedési csomópont forgalmának ha nem is gyorsítása, de elfogadhatóbbá tétele érdekében ideiglenesen körforgalmat alakítanak ki a Burgya sarkon. A szakcég munkatársai péntek éjjel elvégezték a szükséges méréseket, majd szombat éjjel meg is építették a körforgalmat — vasárnap hajnaltól pedig már nem is üzemelnek a jelzőlámpák — és természetesen állandó rendőri jelenlét van biztosítva. Tény és való, vasárnap délelőtt sokkal gördülékenyebb volt a forgalom, függetlenül attól, hogy a hídról le vagy arra fel, a Károlyi út, netán az Octavian Goga sugárút irányába haladtak az autók. „Apró” szépséghiba, hogy a körforgalom megépítése az évtizedes gyalogátkelők átmeneti megszüntetését is jelenti, a zebrák fehér csíkjait sötét festékkel fújták le, és mindenhol kihelyezték az ideiglenes felfüggesztést közlő táblákat is, melyeket azonban sokan figyelmen kívül hagytak — a polgármesteri hivatal közleménye értelmében: „a Burgya sarok 150 méteres körzetében mind a négy oldalra biztonságosan át lehet jutni: a Károlyi úton a Kaufland üzlet előtti átjárón, a Goga sugárúton a templom előtti átjárón, a Closca sugárúton szintén a templom melletti átjárón, míg a híd feljáró részén a Decebal híd alatt, nagyjából 200 méteres kerülő megtételével. Kérjük az autósokat és gyalogosokat, hogy vegyék figyelembe ezeket a szabályozásokat, és köszönjük türelmüket.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...