Kórházban a fél csapat, halasztottak
Utoljára módositva: 2020-01-28 19:27:31

A Târgoviște ellen nem, de a SBŠ Ostrava ellen játszani fog a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata ezen a héten. A gond az, hogy csak nyolc játékosra számíthat Mauro Procaccini.

Nem játszik a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata csütörtökön bajnoki mérkőzést a CS Municipal Târgoviște ellen, ugyanis a keret nagy része kórházba került. Florin Mureșan, a VSK női kosárlabda szakosztályának a vezetője kedden arról értesített, hogy Maja Miljkovicsot, Andreea Huțanut, Adina Popot, Carla Popescut és Adina Stoiedint utalták be a járványkórházba tüdőgyulladással.

A lányok vélhetően a múlt hétvégén betegedtek meg. Bernice Mosby és Orosz Andrea vírusos megbetegedés miatt már a Brassói CSTBv Olimpia elleni meccsen is gyógyszeres kezelésnek köszönhetően játszott. Hétfőn viszont már az említett öt lány is panaszkodott, kedden orvosnál jártak, aki beutalta őket a szatmárnémeti járványkórházba. „Minden vizsgálatot elvégeztek a lányokon, szóba sem jöhet az Ázsiában elterjedt koronavírus. Viszont nem érezték jól magukat a lányok, és a tüdőgyulladás minden tünetét kielégítették. Hétfői a kórházba maradnak” — mondta Mureșan.

Mosby és Orosz visszatértek az edzésekre, viszont Mauro Procaccini velük együtt is csak nyolc lánnyal tud dolgozni, hiszen Lauren Ervin, Flavia Ferenczi, Adina Podar, Szmutku Renáta, Anisia Croitoru és Kádár Annamária maradtak egészségesek. Brittany Denson is ott van az edzéseken, azonban ő – a műtétje miatt – leghamarabb csak három hét múlva állhat munkába.

A versenykiírás szerint csütörtökön rendezik az élvonalbeli bajnokság középszakaszában az A-csoport 4. fordulóját. A CS Municipal Târgoviște kellett volna Szatmárra utazzon, hogy megmérkőzzön a VSK-val a Both Katalin Sportteremben. Erre viszont nem kerül sor, és a dâmbovițai ellenféllel sikerült megegyezni abban, hogy február 14-én 15 órától játsszák le a mérkőzést. Ez a hétvége azért lesz szabad, ugyanis akkor rendezik a Román Kupa négyesdöntőjét, ahol egyik alakulat sem érintett.

Gondot okozhat azonban a vasárnapi mérkőzés. A SBŠ Ostrava ellen a Női Közép-Európa Liga B-csoportjának meccsét kell játszani, és már nem lehet halasztani. A két együttes decemberben kellett volna játsszon egymás ellen, de halasztottak, és már kiírták a február 2-i dátumot. Így a cseh ellenféllel vélhetően hat játékos fog játszani.

A regionális nemzetközi tornán a VSK-nak már csak matematikai esélyei vannak a továbbjutásra. Jelenleg a 3. helyen áll a B-csoport táblázatában, egy pont a hátránya az előtte álló, és továbbjutást helyet elfoglaló BC Pharmaserv Marburg mögött. A szatmáriakhoz hasonlóan, a németeknek is két meccsük van a végéig. A VSK meg kell nyerje mindkét találkozót – a következőt február 5-én, vagyis jövő hét szerdán játssza a sereghajtó belga Spirou Ladies Charleroi elleni –, a Marburg viszont el kell veszítse mindkét találkozóját (odahaza az Ostrava ellen, majd az éllova BK Žabiny Brno otthonában), hogy helycsere történjen a táblázatban.

A tabellán az Ostrava követi a szatmári alakulatot, viszont jelentős, három pontos hátránya van. A csehek az idénybeli egyetlen győzelmüket éppen a VSK ellen szerezték meg, 71–70-re győztek az ottani, októberi mérkőzésen. „Nincs más választásunk, a csehekkel játszanunk kell. Annak idején is nehezen találtunk egy olyan időpontot, amikor mindkét csapatnak kedvező lehet a pótolásra. Most már nem kérhetünk újabb halasztást erre a meccsre” — panaszolta Mureșan.

Szöveg: Pesek Attila

Fotó: Nagy Norbert

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...