Korlátozott adóügyintézés
Utoljára módositva: 2017-12-29 10:48:05

Az új év első hetében csak befizetéseket fogad a szatmárnémeti adóhivatal.

Adókat és közúti, illetve egyéb pénzbírságokat befizetni már január harmadikától is lesz lehetőség a szatmárnémeti városi adóhivatalban, de az intézmény működése ekkortól még nem lesz százszázalékos. Az idei év pénzügyi zárását nem fogják befejezni a jövő év első hetében, ami miatt adásvételi ügyekhez szükséges adóigazolásokat nem fognak tudni kiadni január nyolcadika előtt, tájékoztatták lapunkat az adóhivatalban. Az egész országban ekkor zárják a helyi adóhivatalok előző évi mérlegét, és amíg ez nincs meg, Szatmárnémetiben sem adhatnak ki ingatlanokra vagy járművekre vonatkozó, adóhelyzetről szóló igazolást.

Sajnos ahogy Bukarestből megérkezett az értesítő, hogy az online befizetéseket kezelő ghiseul.ro portál december 29-én délelőtt tíz óráig még üzemel, és ezt ki is közölte a városháza sajtóosztálya, szinte azonnal értelmét veszítette az információ, mert a weboldalt már aznap leállították, semmilyen befizetést nem lehetett ezen keresztül eszközölni. A városi adóhivatalban elmondták, hogy a december 29-én és azután készült jegyzőkönyvekben szereplő bírságok január harmadikán befizethetőek kedvezményesen.

Az előzetes számítások szerint a szatmárnémeti adóhivatal a szokásos arányban teljesített, a megyeszékhelyen lakók befizetési hajlandósága idén ugyanúgy 85–86 százalékos volt, mint a korábbi években. A lakosságnak köszönhetően az adószedőknek sikerült teljesíteniük a költségvetést, nagyjából harmincötmillió lej folyt be idén jogi és magánszemélyektől ingatlan- és épületadókból.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 22.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...