Korlátozott adóügyintézés
Utoljára módositva: 2017-12-29 10:48:05

Az új év első hetében csak befizetéseket fogad a szatmárnémeti adóhivatal.

Adókat és közúti, illetve egyéb pénzbírságokat befizetni már január harmadikától is lesz lehetőség a szatmárnémeti városi adóhivatalban, de az intézmény működése ekkortól még nem lesz százszázalékos. Az idei év pénzügyi zárását nem fogják befejezni a jövő év első hetében, ami miatt adásvételi ügyekhez szükséges adóigazolásokat nem fognak tudni kiadni január nyolcadika előtt, tájékoztatták lapunkat az adóhivatalban. Az egész országban ekkor zárják a helyi adóhivatalok előző évi mérlegét, és amíg ez nincs meg, Szatmárnémetiben sem adhatnak ki ingatlanokra vagy járművekre vonatkozó, adóhelyzetről szóló igazolást.

Sajnos ahogy Bukarestből megérkezett az értesítő, hogy az online befizetéseket kezelő ghiseul.ro portál december 29-én délelőtt tíz óráig még üzemel, és ezt ki is közölte a városháza sajtóosztálya, szinte azonnal értelmét veszítette az információ, mert a weboldalt már aznap leállították, semmilyen befizetést nem lehetett ezen keresztül eszközölni. A városi adóhivatalban elmondták, hogy a december 29-én és azután készült jegyzőkönyvekben szereplő bírságok január harmadikán befizethetőek kedvezményesen.

Az előzetes számítások szerint a szatmárnémeti adóhivatal a szokásos arányban teljesített, a megyeszékhelyen lakók befizetési hajlandósága idén ugyanúgy 85–86 százalékos volt, mint a korábbi években. A lakosságnak köszönhetően az adószedőknek sikerült teljesíteniük a költségvetést, nagyjából harmincötmillió lej folyt be idén jogi és magánszemélyektől ingatlan- és épületadókból.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 18:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Megiseli-e szervezetedet az óraátállítás?
Szerencsére nem, nagyon hasznosnak tartom
Nem, de nem látom értelmét
Egy-két nap kell, míg hozzászokok
Teljesen felborítja a ritmusom, napokig szenvedek miatta
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...