Korlátozott adóügyintézés
Utoljára módositva: 2017-12-29 10:48:05

Az új év első hetében csak befizetéseket fogad a szatmárnémeti adóhivatal.

Adókat és közúti, illetve egyéb pénzbírságokat befizetni már január harmadikától is lesz lehetőség a szatmárnémeti városi adóhivatalban, de az intézmény működése ekkortól még nem lesz százszázalékos. Az idei év pénzügyi zárását nem fogják befejezni a jövő év első hetében, ami miatt adásvételi ügyekhez szükséges adóigazolásokat nem fognak tudni kiadni január nyolcadika előtt, tájékoztatták lapunkat az adóhivatalban. Az egész országban ekkor zárják a helyi adóhivatalok előző évi mérlegét, és amíg ez nincs meg, Szatmárnémetiben sem adhatnak ki ingatlanokra vagy járművekre vonatkozó, adóhelyzetről szóló igazolást.

Sajnos ahogy Bukarestből megérkezett az értesítő, hogy az online befizetéseket kezelő ghiseul.ro portál december 29-én délelőtt tíz óráig még üzemel, és ezt ki is közölte a városháza sajtóosztálya, szinte azonnal értelmét veszítette az információ, mert a weboldalt már aznap leállították, semmilyen befizetést nem lehetett ezen keresztül eszközölni. A városi adóhivatalban elmondták, hogy a december 29-én és azután készült jegyzőkönyvekben szereplő bírságok január harmadikán befizethetőek kedvezményesen.

Az előzetes számítások szerint a szatmárnémeti adóhivatal a szokásos arányban teljesített, a megyeszékhelyen lakók befizetési hajlandósága idén ugyanúgy 85–86 százalékos volt, mint a korábbi években. A lakosságnak köszönhetően az adószedőknek sikerült teljesíteniük a költségvetést, nagyjából harmincötmillió lej folyt be idén jogi és magánszemélyektől ingatlan- és épületadókból.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:25
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. április 19.
Ön igazán hosszan képes küzdeni vágyai megvalósulásáért. Amikor meg akar hódítani valakit, akkor is bőven hagy időt önmagának és a másik félnek is.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. április 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...