Korlátozott kórházi látogatás
Utoljára módositva: 2020-02-04 13:25:58

A légúti megbetegedések, illetve az influenza előfordulásának gyakorisága miatt több kórházban is látogatási tilalmat vezettek be, vagy korlátozták a beteglátogatási programot.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház pénteken tette közzé a szigorított beteglátogatási programot, hétfőtől pedig a Nagykárolyi Városi Kórházban is korlátozták a látogatási időt: ettől a héttől egyáltalán nem látogatható az újszülött osztály, a szülészet, a gyermekgyógyászat és az intenzív terápiás osztály. A többi osztályon hétköznap 15–17 óra között lehet a betegeket látogatni, olvasható az intézmény vezetősége által kiadott közleményben. A látogatóknak ugyanakkor viselniük kell a védőköpenyt, az orrot is takaró maszkot, valamint lábzsákot.

Az utolsó heti összesítés szerint egy hét alatt több mint 3600 igazolt influenzás megbetegedés történt Romániában. Az egészségügyi minisztérium pénteken újabb 35 000 adag influenza elleni oltóanyagot vásárolt, amelyet az ingyenes országos oltáskampányban használnak majd fel. A szaktárca közleménye szerint az oltóanyagokat egy héten belül szétosztják a megyei népegészségügyi igazgatóságok között, hogy folytatódhasson az oltásra jogosultak immunizálása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 5.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...