Környezettudatos nevelés
Utoljára módositva: 2018-04-20 15:11:02

Környezetünk óvására nevelte a részt vevő óvodásokat a pénteken tartott megyei szintű rendezvény.

Április 22-én a Föld Napját ünnepeljük, ennek okán a szatmárnémeti 6-os Számú Óvoda, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség több partnercég támogatásával közösen nagyszabású rendezvényt szervezett ma a megye óvodásai számára. A Gyermekek és a Föld program helyszíne a kispiac melletti park volt, ahol 21 Szatmár megyei óvoda 150 óvodása versenyzett egymással, sőt, 31 óvónő beküldött projektjét is elbírálták a szervezők.

Nuszer Noémi, a 6-os óvoda vezetője, a rendezvény főszervezője lapunknak elmondta, hogy mind a 31 óvónő újrahasznosítható anyagokból készítette el óvodai csoportja kabalafiguráját, így számos ötletes munka került kiállításra és elbírálásra a Szent Erzsébet-szobornál.

A gyermekek négy versenyszámban mérhették össze tudásukat és ügyességüket. Az első versenyszám szelektív hulladékgyűjtésről szólt, felhívva a figyelmet a különböző kategóriájú szemét megfelelő elhelyezésére, a második próba keretében virág- és faültetés zajlott, így a program révén a Wolfenbüttel utcai park új növényekkel is gazdagodott, a harmadik versenyszámban a különböző növények gyógyhatásaival ismerkedhettek meg a diákok, míg a negyedik próba ezek felhasználási módjára tanította meg őket.

Az óvoda vezetője a verseny előtt elmondta: „Szerettük volna bebizonyítani a felnőtteknek, hogy a legkisebbek is képesek tenni valamit a környezetünk védelméért.” A jelenlévők sorában felszólalt továbbá Kallós Zoltán főtanfelügyelő helyettes is. Hangsúlyozta: fontos, hogy a gyermekek már óvodáskorban megtanulják a természettel való harmonikus együttélés fontosságát.

Ami az eredményeket illeti, az óvónők kabalafigura versenyében a Dumbrava Minunată óvoda pedagógusa, Mihalca Gabriela készítette a zsűri pontjai szerint a legszebb kabalát, második helyen holtversenyben az 1-es és 2-es óvoda pedagógusai végeztek, míg a harmadik helyezett a 15-ös óvoda kabalája lett. Dicséretet a 6-os óvoda óvónője, Viziteu Loredana kapott.

A gyermekek versenyszámaiban a 15-ös óvoda csoportja volt a legügyesebb, Tepfenhart Barbara vezetésével.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. január 19.)


  KONYHA
  Készítsünk olyan ételeket újévre, amelyekkel két legyet ütünk egy csapásra: nemcsak a szilveszteri menühöz, de az újévi asztalra is ...