Környezettudatos nevelés
Utoljára módositva: 2018-04-20 15:11:02

Környezetünk óvására nevelte a részt vevő óvodásokat a pénteken tartott megyei szintű rendezvény.

Április 22-én a Föld Napját ünnepeljük, ennek okán a szatmárnémeti 6-os Számú Óvoda, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség több partnercég támogatásával közösen nagyszabású rendezvényt szervezett ma a megye óvodásai számára. A Gyermekek és a Föld program helyszíne a kispiac melletti park volt, ahol 21 Szatmár megyei óvoda 150 óvodása versenyzett egymással, sőt, 31 óvónő beküldött projektjét is elbírálták a szervezők.

Nuszer Noémi, a 6-os óvoda vezetője, a rendezvény főszervezője lapunknak elmondta, hogy mind a 31 óvónő újrahasznosítható anyagokból készítette el óvodai csoportja kabalafiguráját, így számos ötletes munka került kiállításra és elbírálásra a Szent Erzsébet-szobornál.

A gyermekek négy versenyszámban mérhették össze tudásukat és ügyességüket. Az első versenyszám szelektív hulladékgyűjtésről szólt, felhívva a figyelmet a különböző kategóriájú szemét megfelelő elhelyezésére, a második próba keretében virág- és faültetés zajlott, így a program révén a Wolfenbüttel utcai park új növényekkel is gazdagodott, a harmadik versenyszámban a különböző növények gyógyhatásaival ismerkedhettek meg a diákok, míg a negyedik próba ezek felhasználási módjára tanította meg őket.

Az óvoda vezetője a verseny előtt elmondta: „Szerettük volna bebizonyítani a felnőtteknek, hogy a legkisebbek is képesek tenni valamit a környezetünk védelméért.” A jelenlévők sorában felszólalt továbbá Kallós Zoltán főtanfelügyelő helyettes is. Hangsúlyozta: fontos, hogy a gyermekek már óvodáskorban megtanulják a természettel való harmonikus együttélés fontosságát.

Ami az eredményeket illeti, az óvónők kabalafigura versenyében a Dumbrava Minunată óvoda pedagógusa, Mihalca Gabriela készítette a zsűri pontjai szerint a legszebb kabalát, második helyen holtversenyben az 1-es és 2-es óvoda pedagógusai végeztek, míg a harmadik helyezett a 15-ös óvoda kabalája lett. Dicséretet a 6-os óvoda óvónője, Viziteu Loredana kapott.

A gyermekek versenyszámaiban a 15-ös óvoda csoportja volt a legügyesebb, Tepfenhart Barbara vezetésével.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 17.
Jólesik Önnek, hogy barátai az Ön tanácsára vagy véleményére kíváncsiak, mert ebből érzi, mennyire elismerik gondolkodásmódját, értékeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...